Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile
Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile

Toamna ne-a adus nu doar ploi reci și zile scurte, ci și o mulțime de fructe și legume de sezon. Cu o culoare portocalie și strălucitoare, cu o textură deosebită, dovleacul este regina meselor de toamnă. Există zeci de rețete în care putem folosi această legumă minunată. Supă cremă de dovleac, chec din dovleac, plăcintă din dovleac și mult alte zeci de rețete, în speciale, deserturi conțin această legumă minunată, plină de vitamine.

Azi vă prezentăm rețeta unor chiftele magice de dovleac, care vor încântă pe toată lumea de la prima bucățică. Sunt delicioase și  foarte ușor de preparat.

 

Iată ingredientele de utilizat care aveți nevoie pentru a a obține 10 chiftele gustoase și crocante:

300 de grame de dovleac deja curățat de coajă; 

100 grame de pesmet; 

50 grame de nuci de pin;

100 grame de stafide;

2 gălbenușuri de ou și un ou întreg;

100 grame mozzarella;

pătrunjel după gust;

sare și piper după gust.

 

Chiftele magice de dovleac. Un desert original, surprinzător de pufos și delicios. Cum se prepară

 

Inițial, curățați dovleacul de coajă și semințe. Apoi, dovleacul curățat se taie în felii destul de subțiri. Ideal ar fi ca aceste felii să aibă o grosime de o jumătate de centimetru, pentru a ușura gătitul. Apoi, coaceți feliile de dovleac într-un cuptor cu convecție la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute. 

 

Încercați să să pregătiți și: Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu dovleac. Fragedă și aromată, nu te vei opri din mâncat

 

Odată ce dovleacul s-a copt, se scoate din cuptor și se pasează cu o furculiță, pentru a-l transforma într-un piure. Ulterior, adăugați în piureul de dovleac  cele 2 gălbenușuri de ou, brânza rasă, nucile de pin tocate, stafidele și pătrunjelul. De altfel, stafidele sunt cele care vor da chiftelelor o aromă dulce-acrișoară.

 

Ați putea încerca și rețeta: Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă

 

Cu toate acestea, stafidele sunt un supliment opțional, astfel că puteți renunța la ele, dacă nu le aveți în cămară sau nu vă plac. În această etapă este de preferat să adăugați și 50 grame de pesmet, care îi va da mai multă consistență compoziției. Odată ce toate ingredientele au fost amestecate, luați în mână puțină compoziție, dați-i o formă circulară, tipică chiftelelor. Apoi, după ce ați ascuns în interior câte o bucățică de mozzarella, închideți chifteaua.

Citiți și: Chiftele vegetariene delicioase, gata în doar 30 de minute. Aveți nevoie de câteva ingrediente din cămară

 

Apoi, treceți chiftelele prin făină, prin oul bătut și, la final, prin pesmet. Precizăm că anume pesmetul este ingredientul va face chiftelele mai crocante. Chiftelele se prăjesc în ulei din abundență până se rumenesc.  După ce s-ai rumenit pe ambele părți, chiftelele se pun pe un platou, acoperit cu un prosop de hârtie, care va absorbi uleiul în exces. Chiftelele se servesc cu puțină smântână sau orice sos preferați. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel