Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu dovleac. Fragedă și aromată, nu te vei opri din mâncat

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Toamna este sezonul în care aromele „dau năvală” în bucătărie, iar dovleacul este în topul preferințelor. Noi am găsit cea mai simplă rețetă de plăcintă cu dovleac, care va fi și pe gustul copiilor.

Plăcinta cu dovleac este una dintre cele mai ușoare forme de a consuma dovleacul, un aliment aromat și bogat în nutrienți.
dovleacul, un aliment aromat și bogat în nutrienți. Copiii vor fi încântați de gustul acesteia, mai ales dacă este servită cu o ciocolată caldă. Poate fi consumată și în perioada postului, însă, poate fi un desert apreciat și la evenimente importante.Totul se prepară simplu, tot ce trebuie să faci este să te bucuri de moment în sine.

Iată de ce ai nevoie pentru plăcinta cu dovleac. Ingrediente necesare pentru 12 porții


- 800 g. dovleac dat pe răzătoare-

- 200 ml de apă 

- făină cât cuprinde 

- un praf de sare

- 100g de zahăr

- o linguriță scorțisoară

Cum se prepară simplu plăcinta cu dovleac


Se curăță dovleacul de coajă și semințe apoi se dă pe răzătoarea mare sau la robot, pentru a-l mărunți bine. Se

pune dovleacul răzuit într-o cratiță la foc mic. Se adaugă zahărul și se lasă la călit până când se va înmuia bine, iar

lichidul rezultat se va evapora treptat. Când umplutura de dovleac este gata, se presară o linguriță de scorțișoară. Apoi, toate totul se încorporează bine și se lasă amestecul de o parte, 7-8 minute.

Cum se face aluatul fraged

Într-un bol  se amestecă bine apa cu uleiul și praful de sare apoi adaugă făină până când aluatul începe să se formeze și să devină greu de amestecat.  Se amestecă cele trei linguri de ulei cu lingura de făină astfel încât să ai un amestec cu o consistență asemănătoare mierii. Poți adăuga făină în etape.

Cum porționezi aluatul de plăcintă cu dovleac

Se împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale. Apoi,  întinde prima bucată de aluat, apoi unge-o cu amestec de făină și ulei.  Rulează foaia și dă-o deoparte. Apoi, întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând.

Întinde  și ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei și făină rămas, pune primele două foi împachetate deasupra și rulează.

De ce este bine să consumi dovleac

Pune  prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă deasupra. Poți înțeapa cu o fruculiță din loc în loc. 
Fixează cuptorul la 180 de grade și plăcinta ta cu dovleac va fi gata în aproximativ 30-35 de minute. Poți să o decorezi cu zahăr pudră sau scorțișoară

Dovleacul este originar din America de Sud si a început să fie consumat în Europa la sfârștul secolului al XVI-lea, iar prima retetă de
plăcintă cu dovleac ar fi apărut în perioada anilor 1621-1692, în America de Nord.

 Este un aliment foarte bogat în vitamine și minerale, care face pentru minuni pentru sănătate.

Iată câteva dintre beneficiile dovleacului pentru sănătate

-reglează tensiunea  arterială

- dovleacul protejează mușchiul inimii. Datorită conținutului ridicat de potasiu, poate fi de maxim ajutor  în tratarea hipertensiunii.

-reduce diabetul, prin absorbția glucozei în sânge 

- întărește sistemul imunitar. Conține multă vitamina C și betacaroten care ajută sistemul imunitar, îl ferește de viruși, infecții. Îmnunătatește circulația, memoria și vederea 

Dovleacul poate fi consumat și copt sau în supe-cremă. Nutriționiștii spun că își păstrează calittățile nutriente, indiferent de modul în care este preparat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel