Chiftele vegetariene delicioase, gata în doar 30 de minute. Aveți nevoie de câteva ingrediente din cămară

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
chiftele vegetariene gata în 30 de minute
chiftele vegetariene gata în 30 de minute

După o zi lungă de muncă ne întoarcem acasă obosiți și nu avem chef să stăm prea mult la bucătărie. Din acest motiv, căutăm soluții rapide pentru prepararea cinei. Cămările noastre ascund adevărate comori și de multe ori nu ne dăm seama. De multe ori tot ceea ce ne lipsește este doar o idee bună. Astăzi vă sugerăm o rețetă care se prepară rapid și ușor.  Puțini oameni știu de aceste chiftele vegetariene delicioase, care sunt gata în doar 30 de minute și se prepară din câteva ingrediente.

Pentru a pregăti aceste delicioase chiftele vegetariene, să începem cu lintea. Dacă lintea este deja fiartă, avem nevoie de 125 de grame. Dacă folosim line uscată, avem nevoie de 60 de grame pe care trebuie să le fierbem. 


 
Ingrediente: 

200 grame de vinete;
60 grame de linte uscată sau 125 grame gătit deja;
1 albuș de ou;
jumătate de ceapă;
50 grame de pesmet;
sare,
ulei de măsline extravirgin.

 

Chiftele vegetariene delicioase, gata în doar 30 de minute. Aveți nevoie de câteva ingrediente din cămară. Cum se fac

 

Curățăm, spălăm și tăiem ceapa. Într-o tigaie, în care am pus un strop de ulei și două degete de apă, adăugați ceapa și o lăsați pe foc, ca să se înmoaie. Între timp, spălați și tăiați vinetele în cuburi. Adăugați-le la ceapa din tigaie și sărați. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați tigaia pe foc până când vinetele devin moi.

 

Vă sugerăm și: Chiftele din carne tocată cu usturoi, rețeta tradițională de la bunica. Secretul ca să iasă pufoase, fragede și suculente

 

Puneți vinetele răcite într-un mixer, adăugați lintea fiartă și mixați. Este important ca amestecul să nu fie prea fin, ci ușor grosier. Transferați apoi amestecul într-un castron și adăugați albușul. Combinăm jumătate din pesmet  și amestecăm totul cu mâinile.

 

Puteți prepara și: Chiftele siciliene din cartofi. O rețetă delicioasă, ideală pentru cină sau ca aperitiv. Trucul bucătarilor italieni

 

Începeți să formați chiftelele și să le dați prin restul de pesmet. Turnați ulei într-o tigaie și prăjiți chiftelele. Când sunt rumenite uniform, scoateți chiftelele din tigaie pe un prosop de hârtie. 

Vedeți și: Cremă ușoară de vinete. O rețetă rapidă și ușoară, cu doar 35 de calorii. Secretul bucătarilor italieni a fost dezvăluit


În această rețetă puteți înlocui lintea cu năutul. Procesul este același. Odată ce năutul este fiert, îl adăugați în vinete și le mixați. După aceea, formăm chiftelele și le gătim în ulei. Dacă doriți să aveți o versiune mai sănătoasă a acestor chiftele le puteți coace într-un cuptor. Tapetați o tavă de copt cu ​tigaie cu hârtie pergament, pe care o ungeți cu puțin ulei. Așezați chiftelele pe tava de copt și gătiți-le pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel