Chiftele din carne tocată cu usturoi, rețeta tradițională de la bunica. Secretul ca să iasă pufoase, fragede și suculente

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Chiftele din carne tocată cu usturoi, rețeta tradițională de la bunica. Secretul ca să iasă pufoase, fragede și suculente
Chiftele din carne tocată cu usturoi, rețeta tradițională de la bunica. Secretul ca să iasă pufoase, fragede și suculente

Chiftele din carne tocată cu usturoi sunt unul din preparatele cele mai îndrăgite pe masa românilor.

Toți românii adoră chiftelele pufoase, fragede și suculente. Bunicile noastre au trimis din generație în generație secretul: carnea folosită și agentul de afânare.  Cele mai bune chiftele se fac din carne de porc mai grasă (cu minim 30% grăsime), iar agentul de afânare poate fi reprezentat de miez de pâine înmuiat în lapte sau apă, de pesmet amestecat cu lapte sau de legume rase (cartofi, morcovi, dovlecei).

E cât se poate de falsă percepția unora că ouăle ar fi cele care fac chiftelele pufoase. Rețeta de chiftele în cele ce urmează este una clasică, pe care bunica o prepara mereu.

Vezi și: Alivancă moldovenească - Rețeta vacanțelor la bunici care nu se uită niciodată

Ingrediente:

1 kg de carne tocată

150 gr de pâine albă

2 cepe

2 ouă 

2 căței de usturoi

sare

piper negru 

ulei

apă.

 

Chiftele din carne tocată cu usturoi - Mod de preparare

 

Alegeți cu grijă carnea și țineți minte că cele mai bune chiftele se fac din carne de porc mai grasă, dar puteți alege de care doriți. Următorul ingredient important pe care îl vom adăuga în carne este ceapa pe care ar trebui să o dați prin răzătoarea mică sau prin mașina de tocat. 

Următorul pas ca să iasă pufoase și fragede este să adăugați pâine albă de câteva zile înmuiată în apă fiartă rece.

Punem carnea într-un castron, adăugăm ceapa și usturoiul date prin mașina de tocat, ouăle, pâinea înmuiată și scursă puțin de apă. Nu uitați să puneți sare și piper după gust. 

Amestecați totul foarte bine și formați chiftelele nu foarte mici. Le puteți trece prin pesmet sau prin albuș de ou astfel își vor păstra toate sucurile din interior și vor fi aspectuoase la exterior.

Prăjiți-le în ulei încins până se vor rumeni pe toate părțile și acoperiți tigaia cu un capac pentru a le înăbuși la foc mic. Scoateți chiftelele într-o oală, puneți puțină apă și puneți-le la foc 1-2 minute cu capacul pus. 

Acesta este secretul bunicii al chiftelelor pufoase, fragede și suculente. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel