Chiftele din dovlecei cu cel mai delicios sos. Un prânz complex, gata în câteva minute! Rețeta care te salvează mereu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Chiftele din dovlecei cu cel mai delicios sos. Un prânz complex, gata în câteva minute! Rețeta care te salvează mereu. FOTO: captură video YouTube @ Sabores
Chiftele din dovlecei cu cel mai delicios sos. Un prânz complex, gata în câteva minute! Rețeta care te salvează mereu. FOTO: captură video YouTube @ Sabores

Chiftelele sunt un aliment grozav, atat pentru aromă, cât și pentru nutrienți. Deși cele mai populare sunt din carne, le putem face cu mai multe ingrediente, precum pește, legume sau leguminoase.

Vă prezentăm astăzi o rețetă magnifică de chiftele din dovlecei, ideală pentru întreaga familie și perfectă pentru a-i determina pe cei mici să mănânce legume. În plus, sunt foarte ușor de făcut și rapid, sunt versatile și sănătoase. Ce mai putem cere mai mult de atât? Dacă îți place ideea, continuă să citești și descoperă alături de noi cum să faci chiftele din dovlecei.

Chifteluțe marinate italienești. Nu vei mai face niciodată altfel chifteluțele cu sos de roșii

 

Ingrediente pentru a face chiftele din dovlecei

 

- 1 dovlecel

- 1 ceapă 

- 1 cățel de usturoi

- 1 pahar de pesmet

- 2 prafuri de chimen, sare și pătrunjel măcinat

- 1 ou

- 1 cană de făină de grâu pentru a acoperi

- 1 pahar de ulei de măsline sau de floarea soarelui.

Pentru sos:

- 2 foi de dafin

- 1 bucată de morcov

- 1 pahar de vin roșu

- 1 lingură pastă de roșii

- 1 praf de oregano

- 2 pahare cu apă.

Chiftele grecești Keftedes la cuptor. Prepară-le neapărat și toată familia îți va mulțumi

 

Cum se prepară chiftele din dovlecei

 

Curățați și zdrobiți ceapa și usturoiul pentru ca atunci când le amestecați cu restul ingredientelor să nu găsiți bucăți mari. Obiectivul acestei rețete nu este altul decât acela de a evidenția aroma dovleceilor.

Curățați și răzuiți dovlecelul. Apoi, așezați dovlecelul ras pe o foaie de hârtie de bucătărie, înveliți-l și presați să se scurgă cât mai multă apă.

Reveniți cu dovlecelul scurs în vasul unde veți face aluatul de chiftele. Pentru a face acest lucru, adăugați toate ingredientele cu excepția făinii, care va fi folosită pentru a acoperi biluțele de dovlecel. Nu uitați să asezonați aluatul cu sare, chimen și pătrunjel după gust. Se amestecă și se frământă astfel încât totul să fie integrat.

Sfat: Dacă aveți nevoie ca aluatul să se îngroașe mai mult, ar trebui să adăugați mai mult pesmet.

Pregătiți tigaia cu ulei și lăsați-o să se încălzească. Între timp, formați chiftelele de dovlecei și ungeți-le cu făină. Când vedeți ca uleiul este încins, va fi timpul să le prăjiți. Bineînțeles, nu uitați să pregătiți un vas cu hârtie de bucătărie pentru a pune acolo chiftelele prăjite și a absorbi excesul de ulei.

De asemenea, puteți face chiftele de dovlecei la cuptor punându-le pe o tavă cu hârtie de copt și gătindu-le la 180ºC.

Truc: Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte, astfel încât să se rumenească și să formeze o coajă crocantă și să fie foarte fragede în interior.

În acest pas vă vom arăta un sos ușor și delicios pentru chiftele din dovlecei. Deci, curățați și tăiați morcovul în bucăți. Rezervați-l, turnați cele două pahare de apă într-o oală și duceți la punctul de fierbere.

Chifteluțe în sos de morcovi: suculente, pufoase și rapid de preparat. O rețetă de vis!

Adăugați restul ingredientelor în oală, adică roșia, morcovul, vinul, oregano și, la final, foaia de dafin. Acoperiți și lăsați la fiert 5 minute până când iese aburul. După ce a trecut timpul, se dezvăluie cu grijă și se amestecă sosul fără foile de dafin.

Adăugați chiftelele de dovlecei în oala cu sos și lăsați-le să fiarbă, neacoperite, încă 5 minute. În acest fel vor absorbi aroma sosului și vor fi delicioase.

Sfat: De asemenea, puteți face chiftele de dovlecei cu roșii și busuioc adăugând în sos ultimul ingredient.

Așezați și serviți aceste chiftele delicioase de casă cu puțin sos deasupra. Veți vedea că toată lumea va adora această rețetă. Este gustoasă și hrănitoare, întrucât oferă o cantitate mare de vitamine și minerale.

Poftă bună!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt               
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g               
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel