S-a întors roata: Cetățean francez, ARESTAT în România pentru trafic de migranți. Îi ducea în Germania

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat un francez care a sprijinit opt cetăţeni străini în încercarea de a trece ilegal graniţa în Ungaria cu intenţia de a ajunge într-o ţară din vestul Europei, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan. 

Potrivit acesteia, bărbatul este cercetat pentru trafic de migranţi, pe numele său instanţa dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

"Colegii noştri au identificat, la aproximativ 50 de metri faţa de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Bercu, judeţul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de către un cetăţean francez, precum şi un grup format din opt cetăţeni străini. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenta în zona de frontieră, s-a luat măsura conducerii acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că şoferul, în vârstă de 28 de ani, este călăuza celor opt cetăţeni din Bangladesh, Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani", a spus Iulia Stan.

Cetăţeanul francez intenţiona să-i ajute pe migranţi să ajungă în Germania

 

"Cetăţeanul francez intenţiona să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt cetăţeni străini, precum şi cu privire la infracţiunea de trafic de migranţi pentru cetăţeanul francez", a mai declarat Iulia Stan.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră sătmăreni l-au reţinut pe francez pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz l-a prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cei opt cetăţeni străini au fost preluaţi de lucrători ai Biroului pentru Imigrări Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Acţiunea poliţiştilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea a fost realizată în cooperare cu sprijinul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel