Certificatul verde, OBLIGATORIU la locul de muncă și în magazine. Florin Cîțu, anunțul zilei

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că se discută impunerea certificatului verde pentru "toate activitățile din România". 

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că a discutat cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și mai degrabă s-ar impune certificatul verde pentru toate activitățile din România.

"Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România, la orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde, activităţi economice. Şi dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru", a declarat Florin Cîţu, joi, după şedinţa de Guvern.

Premierul interimar a precizat că doreşte ca măsura privind certificatul verde să fie introdusă cât mai rapid şi să fie aplicată şi în hipermarketuri. 

Angajații din sănătate nevaccinați se vor testa din banii lor

 

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că a semnat un proiect de lege care va fi depus joi la Parlament şi care prevede că angajaţii din sistemul de sănătate public şi privat şi cei din IGSU şi aviaţie ce nu sunt vaccinaţi anti-COVID şi nu au trecut prin boală vor trebui să se testeze pe banii proprii.

"Alături de alţi membri din Guvern - Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode - am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament. Pe scurt, angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate, public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii. Şi cei din IGSU şi cei din aviaţie. Această propunere a venit de la domnul ministru Bode", a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de Guvern.

El a susţinut că, dacă nu ar fi fost moţiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis săptămâna trecută, acest proiect ar fi fost aprobat de Cabinet şi transmis Parlamentului în procedură de urgenţă.

Guvernul suplimentează bugetul MS pentru cumpărarea de vaccinuri DTPa

 

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 10 milioane de lei pentru cumpărarea de vaccinuri DTPa.

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 10 milioane de lei.

Banii vor fi folosiți pentru achiziţionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular - DTPa.

Premierul interimar Florin Cîțu spune că vaccinul este destinat copiilor de 14 ani și gravidelor.

Aceste fonduri sunt necesare pentru deblocarea și finalizarea contractului de 71.000 doze vaccin pentru care Ministerul Sănătății are încheiart un contract cadru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel