Cereri de azil, un nou sistem

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
ONU: Aproximativ 1,2 milioane de persoane au fugit din Ucraina până în prezent
ONU: Aproximativ 1,2 milioane de persoane au fugit din Ucraina până în prezent

Începând cu acest an, politica de azil din Elveția s-a schimbat fundamental. Procedurile au fost accelerate, însemnând că majoritatea cererilor sunt procesate într-un termen de maximum 140 de zile. Cu toate acestea, noua reformă a primit multe critici.

Restructurarea sistemului a intrat în vigoare în mai multe etape, ceea ce a permis accelerarea procedurilor, precum și reorganizarea centrelor de primire, relatează site-ul swiss.ch. Centrele de recepție au fost și ele reorganizate. Persoanele care depun o cerere de azil sunt adăpostite pentru prima dată într-una din cele șase structuri administrative, răspândite în întreaga Elveție.

Cerințele pentru obținerea azilului nu s-au schimbat, însă cererile sunt procesate mai rapid de către autoritățile elvețiene: aproximativ 70% din decizii sunt emise în termen de 140 de zile.

Fiecare reclamant poate fi sfătuit și reprezentat gratuit de către un avocat încă de la începutul procedurii sale. Termenul limită de contestare a unei decizii de azil se reduce de la 30 la 7 zile în cadrul unei proceduri accelerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel