Cererea Arhiepiscopiei Tomisului pentru pelerinaj la Sfântul Andrei, respinsă de Tribunalul Constanţa 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ips_teodosie_arhiepiscop
ips_teodosie_arhiepiscop

Tribunalul Constanța a respins vineri, 27 noiembrie, ordonanța președințială depusă de Arhiepiescopia Tomisului pentru suspendarea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constantă, care interzice pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele din localitatea unde are loc evenimentul.

 

Instanța a considerat cererea ca fiind inadmisibilă. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.Arhiepiscopia Tomisului a depus pe data de 26 noiembrie o ordonanță președințială la Tribunalul Constanța prin care a solicitat suspendarea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care interzice participarea la procesiunile și pelerinajele religioase pentru persoanele care nu au domiciliul în localitățile unde se desfășoară aceste activități. Tribunalul Constanța a decis vineri, respingerea acestei solicitări.  Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunțare, la Tribunalul Constanța", se arată în decizia instanței.

În urmă cu două zile Tribunalul Constanța a respins și cererea de anulare a hotărârii respective. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, anunțase că dorește organizarea unui pelerinaj religios la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin. În fiecare an, in 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din strainatate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei" din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente peste 10.000 de persoane. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de a interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase pentru persoanele care nu au domiciliul în localitatile unde se desfăşoară aceste activităţi dupa ce rată incidenţei in judeţul Constanţa a trecut de 3 la mia de locuitori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel