ÎPS Teodosie îi cheamă pe toți preoții din Eparhia Tomisului la Peștera Sf. Andrei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
slujba_teodosie_suveava
slujba_teodosie_suveava

ÎPS Teodosie a trimis o circulară prin care îi cheamă pe toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal, să meargă la Peștera Sf Andrei ca ”să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie”.

Potrivit circularei, publicată de ortodoxinfo.ro, ÎPS Teodosie îi îndeamnă pe toși creștinii care nu pot ajunge la Peștera Sf Andrei să meargă și să se roage la bisericile din localitate care vor rămâne deschise.

Citește și ÎPS Teodosie, scrisoare provocatoare: „Dictatorul” Orban îi „execută” pe credincioși. Medicii „se închină unei științe absurde”

Patriarhia Română solicită autorităţilor să permită, "în mod excepţional", credincioşilor din ţară să meargă în pelerinaj la Peştera Sf. Apostol Andrei din comuna Ion Corvin din judeţul Constanţa, cu respectarea normelor sanitare: "O excepţie necesară pentru un caz excepțional". Inițial Patriarhia a transmis că Secretariatul de Stat pentru Culte este cel care are obligaţia de a se implica în medierea conflictului între IPS Teodosie și autoritățile care au restricționat pelerinajul de Sf. Andrei. În perioada pandemiei, IPS Teodosie s-a făcut remarcat prin mai multe declarații și acțiuni controversate, ultima dintre acestea fiind miercuri, când a oficiat o slujbă în biserică la care au luat parte circa 60 de oameni, în condițiile în care Constanța este în carantină, iar slujbele sunt permise doar în afara bisericii, cu reguli stricte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel