Centru de vaccinare drive-thru la granița cu Republica Moldova. Raluca Turcan: "În zonele intens tranzitate sunt o soluție"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan anunță deschiderea unui centru drive-thru de vaccinare la granița cu Republica Moldova.

Centrul de vaccinare este util și vine în folosul celor care tranzitează vama Stânca. Botoșaniul are în acest moment una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din țară, astfel că măsură vine să impulsioneze lucrurile. 

"Vaccinare de tip drive-thru amenajate în locuri intens tranzitate sunt o soluție potrivită pentru a facilita accesul oamenilor la vaccin. Un astfel de centru va funcționa în Vama Stânca din județul Botoșani și va putea deservi cetățenii români care se deplasează în Republica Moldova sau care intră în România prin acest punct de trecere a frontierei. Inițiativa este cu atât mai bine venită cu cât județul Botoșani are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din țară. Am vizitat astăzi, împreună cu autoritățile locale, acest centru de vaccinare care va deveni operațional în foarte scurt timp. Profit de această ocazie pentru a adresa un îndemn tuturor locuitorilor din județ, nu numai celor care trec prin punctul de frontieră, să meargă să se imunizeze. În România, accesul la vaccin este extrem de facil și nu presupune nicio formalitate. Oricine dorește se poate vaccina chiar astăzi!Pe de altă parte, rămâne și în județul Botoșani preocuparea de a veni în întâmpinarea persoanelor din grupurile vulnerabile, cele mai multe în mediul rural, care nu pot suporta costurile unei deplasări la centrul de vaccinare sau care nu se pot deplasa. Caravanele mobile care funcționează cu succes în alte județe ale țării ar putea îndeplini și aici, în Botoșani, un rol important în procesul de vaccinare. Să nu uităm că foarte multe dintre persoanele vulnerabile trăiesc în condiții precare de igienă și sunt astfel mult mai supuse riscului de infectare," a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel