Celebru medic român, despre numărul pacienților de la ATI: "Sper să nu fie semnul unui tsunami"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
emilian_imbri
emilian_imbri

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală, susține că deși secțiile de anestezie terapie intensivă din spitale sunt pline, presiunea pe celelalte zone din spital a scăzut.

"Avem în Spitalul Victor Babeș 210 locuri libere, nu vorbesc de ATI. Ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut", a explicat medicul, potrivit Digi24.ro.

"Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare ăn cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare", a completat acesta.

În opinia medicului, se simte o relaxare, care spune că se explica și prin faptul că oamenii nu se mai duc să se testeze în spital și apelează la testele rapide. "Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce sa se întâmple asta", a completat Emilian Imbri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel