Cele mai populare și iubite rețete de cafea cu gheață. Află secretele marilor cafenele

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cele mai populare și iubite rețete de cafea cu gheață. Află secretele marilor cafenele / Foto: Unsplash
Cele mai populare și iubite rețete de cafea cu gheață. Află secretele marilor cafenele / Foto: Unsplash

Cafeaua cu gheață este ca o binecuvântare în zilele toride de vară, mai ales pentru persoanele care nu pot funcționa dimineața fără cafea. Nimic nu se compară cu o gură rece, dulce-amăruie de cafea în drum spre muncă. Însă uneori poate fi costisitoare, așa că ți-am pregătit câteva rețete de ice coffe geniale.

O mocha cu gheață este o cafea cu gheață amestecată cu lapte, gheață și, bineînțeles, sirop de ciocolată. Băuturile tradiționale de cafea mocha nu sunt denumite după aromă, ci mai degrabă după originea lor; acestea sunt făcute din boabe de cafea distincte care provin dintr-un loc numit, ați ghicit, Mocha, un oraș din Yemen. Boabele de moca provin din planta Arabica.

Cafeaua arabica este cel mai popular tip de plantă de cafea care crește în regiunile muntoase; aceasta poate proveni din mai multe locuri, iar cafeaua fiecărei țări are calitățile sale distincte. Este mai puternică decât verișoara sa, cafeaua Robusta, dar reprezintă aproape 60 la sută din culturile de cafea din întreaga lume.

Iată trei rețete superbe de a face cafea cu gheață, conform Barista WareHouse.

 

1. Cum se prepară o Mocha cu gheață

 

Oricine are o mașină de espresso poate cu ușurință să își prepare acasă propriul mocha cu gheață. Orice băutură de cafea rece pe care doriți să o preparați are nevoie, de obicei, doar de espresso, lapte și gheață. Dacă nu ai un aparat de espresso, prepară o cafea rece cu rețetele noastre de cafea rece!

Pentru această rețetă de mocha cu gheață, vei avea nevoie de:

- 40 g de cafea rece preferată SAU 1 shot de espresso
- 123 g de lapte. Orice rețetă poate fi făcută vegană prin adăugarea de lapte de migdale
- Un borcan mason cu capac
- Cuburi de gheață
- 1 lingură de pudră de cacao neîndulcită
- 2 lingurițe de zahăr
- Frișcă bătută (opțional)

 

Mocha cu gheață - Instrucțiuni

 

1. Pregătiți pudra de cacao adăugând un strop de apă caldă și amestecând până când se formează un sirop pe fundul borcanului de mason.

2. Adăugați gheața. Alternativ, puteți să vă înghețați cafeaua rece în cuburi de gheață de cafea și să le folosiți pe acestea în loc.

3. Turnați cafeaua rece sau shot-ul de espresso.

4. Adăugați laptele și amestecați bine.

5.  Adăugați zahăr după gust și, dacă doriți, completați cu frișcă bătută

 

2. Mocha cu gheață - Rețeta Starbucks

 

Dacă ai venit aici pentru a învăța câteva rețete de cafea, inclusiv cum să faci acasă o mocha cu gheață, ai ajuns la locul potrivit. Această rețetă de imitație de la Starbucks vă va permite să preparați oricând acest produs gustos.

Pentru câteva sfaturi profesioniste, luați în considerare înghețarea cafelei în loc de cuburi de gheață și utilizarea acestora în locul lor. Turnarea laptelui peste cuburi de gheață din cafea poate fi o băutură de vară perfectă, care devine doar mai bună pe măsură ce se așează.

Starbucks folosește propriul lor espresso pentru aceste rețete de cafea, așa că puteți cumpăra marca lor sau o puteți alege pe a dumneavoastră. Adevăratul secret pentru a perfecționa gustul acasă este folosirea unui sirop de calitate pe bază de cacao, care are o aromă dulce-amăruie de moca, mai degrabă decât un gust copleșitor de ciocolată zaharată.

Ca în cazul oricărei băuturi, puteți oricând să măriți laptele și siropul cu câțiva ml pentru a compensa o ceașcă mai mare. De exemplu, o rețetă mare de mocha cu gheață de la Starbucks este preparată cu 2 doze de espresso, lapte de 2 procente și patru pompițe de sirop de mocha, semnătura lor.

Ingrediente

- 1 doză de espresso rece SAU 40 g din cafeaua rece preferată.
- 123 g de lapte sau alternativă de lapte.
- 1 până la 2 linguri de sirop de ciocolată de înaltă calitate.
- Frișcă bătută și sirop de caramel ca topping (opțional).

 

Mocha cu gheață Starbucks - Instrucțiuni

 

1. Stropiți siropul de ciocolată la baza paharului.

2. Adăugați gheață, și folosiți mai multă decât ați folosi în mod obișnuit dacă folosiți cuburi de cafea în loc de gheață standard.

3. Dacă nu folosiți cuburi de cafea, adăugați gheață și apoi turnați cafeaua sau espresso.

4. Adăugați laptele și, opțional, toppingul de frișcă și picăturile de caramel.

5. Amestecați bine și savurați!

 

3. Mocha cu gheață - Rețetă McDonald's

 

Moka cu gheață de la McDonald's este una dintre cele mai populare oferte de cafea de la fast-food. Deși s-ar putea să nu fie ceva cu care să vă răsfățați în fiecare zi, este un deliciu dulce super cremos care este perfect într-o zi călduroasă. Poți folosi chiar și cafea decofeinizată în aceste rețete de cafea pentru a te bucura de a ta ca desert seara!

Pentru a recrea acea spumă irezistibilă acasă, vei folosi un blender în loc să amesteci toate ingredientele. Băuturile de la McDonald's tind să îngrașe mai mult, având un nivel mai ridicat de zahăr, așa că am redus cantitatea de zahăr pe porție. Nu ezitați să adăugați mai mult și să experimentați cu propriul amestec până când găsiți un echilibru de care sunteți mulțumit.

Ingrediente:

- 80 g de cafea turnată în tăvițe de cuburi de gheață și congelată.
- 250 g de lapte sau alternativa preferată. Nuca de cocos este un înlocuitor răcoritor și mai ușor.
- Sirop de moca de la un furnizor de înaltă calitate.
- 2 lingurițe de zahăr granulat sau îndulcitor.
- Opțional, bară de ciocolată rasă, frișcă și garnitură de mentă.

 

Mocha cu gheață McDonald's - Instrucțiuni 

 

1. După ce cuburile de cafea cu gheață sunt bine înghețate, aruncați-le în blender și adăugați laptele și siropul.

2. Amestecați bine până când obțineți textura ideală. Mai multă gheață va crea un amestec mai spumos, dar îndepărtarea câtorva cuburi sau adăugarea mai mult lapte va crea un amestec mai fin și mai subțire.

3. Adăugați zahărul și completați cu frișcă. Menta poate fi un twist răcoritor.

Acum că știi câteva rețete de mocha cu gheață pe care le poți prepara cu cafea preparată, zahăr și gheață, vezi gama de aparate de cafea de la Barista Warehouse și începe să prepari acea mocha cu gheață delicioasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel