Cel puţin 13 morţi după ce a treia ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în apele Greciei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cel puţin 13 morţi după ce a treia ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în apele Greciei. Naufragiile au avut loc în condiţiile în care călăuzele preferă din ce în ce mai mult o rută periculoasă din Turcia spre Italia, care evită insulele greceşti din estul Mării Egee, puternic patrulate.

Paza de coastă a declarat că 62 de persoane au fost salvate după ce o ambarcaţiune cu pânze s-a răsturnat vineri seara la 8 km în largul insulei Paros din centrul Mării Egee. Supravieţuitorii au declarat gărzii de coastă că pe vas se aflau aproximativ 80 de persoane, relatează The Guardian.

Cinci bărci de patrulare ale gărzii de coastă, nouă nave private, un elicopter şi un avion de transport militar au continuat căutările pe timp de noapte pentru a găsi mai mulţi supravieţuitori, au declarat autorităţile.

 

Paza de coastă a declarat vineri că 52 de bărbaţi, 11 femei şi 27 de copii au fost salvaţi



Anterior, s-a confirmat că 11 persoane au murit după ce o barcă a lovit o insuliţă stâncoasă la aproximativ 235 km sud de Atena, în apropiere de insula Antikythera. Paza de coastă a declarat vineri că 52 de bărbaţi, 11 femei şi 27 de copii au fost salvaţi după ce au petrecut ore întregi pe insuliţă.

„Oamenii au nevoie de alternative sigure la aceste traversări periculoase”, a declarat într-un tweet biroul din Grecia al Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, UNHCR.

Peste 116 000 de solicitanţi de azil au traversat Mediterana pentru a ajunge în ţările UE în acest an, potrivit UNHCR. Agenţia a precizat că 55% au călătorit în Italia, 35% în Spania şi 7% în Grecia, iar restul s-au îndreptat spre Malta şi Cipru, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel