Cel puţin 13 civili ucişi din greşeală de forţele de securitate, care au deschis focul asupra unui camion

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cel puţin 13 civili au fost omorâţi din greşeală în India după ce membri ai forţelor de securitate au deschis focul asupra unui camion şi a unui grup de oameni care protestau împotriva acestui incident, au anunţat duminică oficiali guvernamentali citaţi de Reuters şi AFP.

Incidentul s-a produs sâmbătă în satul Oting, în statul nord-estic Nagaland, aproape de graniţa cu Myanmar. Potrivit unui ofiţer local de poliţie, şase muncitori aflaţi în camion au fost ucişi într-o ambuscadă a forţelor de securitate în timp ce se întorceau de la muncă.

Apropiaţi ai victimelor plecaţi să-i caute au descoperit cadavrele şi au cerut explicaţii forţelor de securitate, moment în care a izbucnit o confruntare între cele două tabere, iar forţele de securitate au deschis focul, omorând alţi şapte oameni, a indicat poliţistul.

Acesta a menţionat că "situaţia este foarte tensionată acum în tot districtul".

Prim-ministrul din Nagaland, Neiphiu Rio, a declarat că se va face o anchetă şi cei vinovaţi vor fi pedepsiţi, calificând incidentul drept un eşec al serviciilor de informaţii.

Armata indiană a explicat la rândul ei într-un comunicat că a acţionat în baza unor "informaţii credibile" că în sector acţionează un grup de rebeli.

În incident a fost ucis şi un membru al forţelor de securitate, iar alţi câţiva au fost răniţi.

Comunicatul armatei indiene a asigurat de asemenea că are loc o anchetă "la cel mai înalt nivel" pentru a stabili "cauza acestei regretabile pierderi de vieţi omeneşti" şi că vor fi luate "măsurile adecvate potrivit legii", titrează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel