Cehia, Slovacia şi Austria şi-ar putea redeschide graniţele comune de pe 8 sau 15 iunie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cehia, Slovacia şi Austria şi-ar putea redeschide graniţele comune de pe 8 sau 15 iunie pentru a permite călătoriile rezidenţilor lor între aceste ţări, a declarat miercuri premierul ceh Andrej Babis, într-un interviu online pentru site-ul de ştiri blesk.cz, transmite Reuters.

Potrivit lui Babis, cele trei state vecine examinează problema redeschiderii frontierelor la începutul sezonului turistic de vară, luând în considerare că au înregistrat progrese similare în a ţine sub control epidemia de COVID-19.

El a precizat, în schimb, că nu se poartă în prezent negocieri cu Germania, cel mai mare partener comercial al Cehiei, pentru ridicarea restricţiilor de călătorie, având în vedere că în Germania situaţia epidemiei nu este la fel de stabilă precum în celelalte ţări vecine.

Oprirea aproape totală a călătoriilor între statele UE a dat o lovitură devastatoare turismului, un sector care generează în mod obişnuit aproape o zecime din PIB al Uniunii.

Cehia, care a raportat până miercuri 8.223 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 284 de decese, a relaxat în ultimele săptămâni restricţiile pentru a permite traversarea frontierelor sale, în anumite condiţii, de către oamenii de afaceri şi studenţii din Uniunea Europeană şi de unii cetăţeni din afara UE angajaţi pentru munci sezoniere sau îngrijire de persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel