Cehia. Zeci de români rămași fără loc de muncă, blocați: „Suntem disperați! Vrem să murim în țara noastră”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Peste 80 de români sunt blocați în Cehia. Rămân fără muncă și nu sunt lăsați să se întoarcă în țară. Mai mult, în orașele în care trăiesc, oamenii au luat tot ce au găsit în magazinele alimentare, nici pâine nu se mai găsește.

Mii de români de pe tot continentul încearcă să se întoarcă acasă, speriați de pandemia de coronavirus și mai ales după ce au rămas fără locuri de muncă în țările în care lucrau. Peste 80 de români care muncesc în Cehia cu contract pe perioadă determinată de un an sunt disperați și nu știu cum să revină în țară.

„Buna ziua! Vă contactez în legătură cu închiderea granițelor. Suntem în jur de 80 de persoane în Cehia, care dorim sa ne întoarcem în țară și suntem disperați că nu o putem face. Ne întorc înapoi. Vă rugăm faceți un apel către autorități sa se deschidă granița. Vrem sa murim în țara noastră.

Oamenii au luat-o razna, nici pâine nu mai găsești în magazin. Decât să murim de foame mai bine în drum spre casa. Se închid fabricile,agențiile nu plătesc. Doar daca tușești o singură data te trimite acasă, în cantină pun câte o singură persoană la o masă de 4 persoane, mesele fiind la distanță de 1.50m, luăm pauza pe rând”, a spus un român, porivit Observator.

Românul a mai spus că e vorba despre români care muncesc în fabrici la Valasske Mezirici și la Breclav, originari din Cluj, București, Neamț sau Botoșani. „Am colegi care au încercat să plece și s-au întors înapoi, Slovacia nu permite ieșirea”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel