„Cea mai severă sentinţă posibilă în Germania“: Închisoare pe viață pentru bărbatul care a spulberat cu mașina zeci de oameni la o paradă

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră

O instanță din Kassel l-a condamnat la închisoare pe viață pe un bărbat, acuzat că a intrat cu mașina în participanții prezenți la un carnaval din Volkmarsen. Astfel, Tribunalul Regional din Kassel l-a condamnat pe acuzat la închisoare pe viață.

 

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, fiind acuzat că a intrat cu mașina într-o paradă, organizată la un carnaval, din Volkmarsen. De asemenea, instanța a luat în calcul și gravitatea faptei sale. În procesul privind atacul asupra carnavalului din Volkmarsen, în nordul landului Hessa, soldat cu aproximativ 90 de răniți, Tribunalul Regional din Kassel l-a condamnat pe acuzat la închisoare pe viață.
 
În urma procesului, Tribunalul l-a găsit pe bărbatul de 31 de ani vinovat de 89 de capete de acuzare pentru tentativă de omor și 88 de capete de acuzare pentru vătămare corporală gravă. În plus, judecătorii au stabilit gravitatea deosebită a faptelor sale.

De asemenea, instanța a considerat că s-a dovedit că Maurice P. a intrat în mod deliberat cu mașina sa în mulțime, fără să frâneze, la data de 24 februarie 2020. În urma acestei acțiuni, el i-a lovit pe oamenii care se aflau pe o porțiune de drum de 42 de metri.

Fapta sa a provocat groază și haos printre participanții la carnaval, iar printre victime s-au numărat și mulți copii. Inițial, bărbatul a fost acuzat de 91 de tentative de omor și 90 de vătămări corporale periculoase. Cu toate acestea, în noiembrie, instanța a întrerupt procedurile în două cazuri.

 

Slujbă de comemorare în Volkmarsen


Locuitorii orașului nu au uitat de acest incident, astfel că la un an de la acest atentat, a avut loc o slujbă de comemorare în Volkmarsen, Hesse, pentru a comemora evenimentele și pentru ca membrii comunității să își amintească de cei care au fost răniți de bărbatul care a fost acum condamnat la închisoare pe viață.

De asemenea, prin verdictul său, Tribunalul Regional a urmat în totalitate cererea Parchetului General din Frankfurt am Main.

Cu toate acestea, în tot acest timp, inculpatul a păstrat tăcerea cu privire la motivul pentru care a comis fapta în timpul carnavalului. Potrivit unui raport psihiatric, crima ar putea fi legată de o tulburare gravă de personalitate.

Se pare că bărbatul suferă de o tulburare mixtă cu componente narcisice, schizofrenice și paranoice, dar expertul nu a văzut nicio precondiție pentru plasarea acestuia într-o secție de psihiatrie, informează tagesschau.de.

 

Închisoarea pe viață, cea mai severă sentință din Germania

 

Pedeapsa primită de bărbat este cea mai severă sentinţă posibilă în Germania. Instanţa din Kassel a acordat acest verdict, considerând că vina bărbatului este una gravă, ceea ce înseamnă că sentinţa nu va fi revizuită automat după 15 ani, în perspectiva unei eventuale eliberări condiţionate de care ar fi putut beneficia acesta.

Lunea Trandafirilor este o tradiţie în zonele catolice din țară, în special în Renania. În cadrul sărbătorii, mii de persoane se costumează şi ies în stradă pentru a urmări care alegorice care defilează în oraș și, deseori, ironizează figuri publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel