Cea mai mare grindină din istoria Europei a căzut în Italia. O piatră a avut 19 centimetri!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cea mai mare grindină din istoria Europei a căzut în Italia
Cea mai mare grindină din istoria Europei a căzut în Italia

Italia este răvășită, în această vară, de furtuni, însoțite cu grindină, tornade și zilele caniculare, cu temperaturi de până aproape de 50 de grade Celsius.

În Azzano Decimo din provincia Pordenone, grindina a avut dimensiuni uriașe, întrecând recordul anterior stabilit cu câteva zile mai devreme în Padova, unde grindina „cât o minge de tenis” a distrus zeci de automobile.

În Azzano Decimo  a căzut grindă, dimensiunea căreia le-a depășește pe toate celelalte, astfel încât să câștige recordul pentru cel mai mare din istoria Europei, cu un diametru de 19 centimetri.

Clipe de groază în Italia: Grindină de mărimea unei „mingi" și vânt de până la 120 km/h în Veneto și Lombardia: 110 răniți, iar agricultura ruinată

Mai multe persoane au publicat fotografii cu grindină uriașă, căzută zilele astea. Conform Laboratorului European de Furtuni Aspre (Essl) aceasta este cea mai mare  grindină din istoria Europei, cu un diametru de 19 centimetri, scrie newsprima.it.

Recordul anterior fusese stabilit cu doar câteva zile mai devreme în Italia, mai exact în Camignano del Brenta, în provincia Padova, în timpul unei furtuni cu grindină, care a răvășit  regiunea Veneto, iar peste o sută de persoane au fost rănite.

Localitate din Italia, devastată de o furtună violentă 

 

O ploaie de treizeci de minute în zona Cuneo a afectat culturile și mașinile, la începutul lunii iulie. Furtuna a fost însoțită de grindină și inundații. 

O furtună deosebit de violentă a lovit Alba și o zonă vastă din Langhe și Roero, cuprinzând o zonă între Canale și Montà. Ploile abundente au inundat rapid zonele afectate, în timp ce grindina a afectat mașinile și culturile.

Milano - devastat de furtuni, incendii la Palermo, Sicilia arde: foc și în rezervația Pergusa, peste 2.000 de oameni evacuați

Potrivit celor anunțate de presa locală și a imaginilor difuzate pe rețelele de socializare, cele 30 de minute de ploaie înregistrate, joi, 6 iulie 2023, au fost însoțite și de rafale de vânt. Grindina, de dimensiunea unui pumn, a distrus zeci de mașini.

La Alba, au intervenit pompierii care au asigurat schele nesigure într-un șantier din via Ognissanti, dar mai ales pentru a opri inundațiile care au afectat Corso Europa, via Vivaro și, de asemenea, piața Gării. Furtuna a lovit puternic și zona Guarene,  Cortemilia, Bosia și Castino, unde grindina a distrus geamurilor mașinilor.

Potrivit celor relatate pe rețelele de socializare, grindina a produs pagube vehiculelor aflate pe carosabil. De asemenea, a spart  geamurile caselor din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel