Cea mai mare companie aeriană din Italia nu mai vinde niciun bilet începând cu data de 15 octombrie. Toate zborurile, anulate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Greva Alitalia a creat haos la Roma
Greva Alitalia a creat haos la Roma

Alitalia, cea mai mare companie aeriană a Italiei, nu mai vinde niciun bilet începând cu data de 15 octombrie, iar toate zborurile Alitalia care urmau să zboare după 15 octombrie au fost anulate.

„De la miezul nopții, Alitalia nu va mai vinde bilete pentru zboruri începând cu 15/10. Va fi posibil să rezervați din nou zborul în termen de 14/10 sau să solicitați o rambursare completă. În curând o comunicare directă va fi trimisă tuturor clienților cu instrucțiuni suplimentare”, a spus Alitalia într-un tweet.

Compania aeriană italiană Alitalia nu va mai opera din 15 octombrie, întrucât compania publică ITA (Italia Trasporto Aereo) o va înlocui, informează gandul.ro. Acesta din urmă va începe să vândă bilete din 26 august, după ce săptămâna trecută i s-a dat undă verde de la autoritățile civile italiene.

 

De ce se închide Alitalia

 

Italia s-a străduit să găsească investitori care să salveze compania aeriană falimentată după ce a fost pusă în administrația de stat în 2017. Situația a fost înrăutățită de pandemia care a văzut zboruri în jurul lumii de luni de zile. Alitalia va înceta acum operațiunile în totalitate la sfârșitul acestui an.

Alitalia își încetează activitatea din cauza lipsei investițiilor. În plus, compania a fost pusă sub administrație publică în 2017, în timp ce situația pandemică a înrăutățit situația și mai mult. Înainte de pandemia COVID-19, compania aeriană a asistat la o activitate de trafic de 21,3 milioane de pasageri, cu 81 de destinații diferite și 3.600 de zboruri operate săptămânal.

Anul trecut, Comisia UE a oferit un fond de 199,45 milioane EUR pentru Alitalia, întrucât compania care pre-pandemia a fost cea mai mare companie aeriană din Italia, a fost profund afectată de focarul de coronavirus. Restricțiile de călătorie și alte măsuri stabilite pentru a proteja oamenii de COVID-19 au făcut ca Alitalia să înregistreze cel mai mic deficit în cererea de pasageri pe care compania a înregistrat-o vreodată.

Câteva luni mai târziu, la începutul anului 2021, UE a aprobat un alt ajutor pentru Alitalia, care a acordat 73 de milioane de euro în fonduri pentru a ajuta compania să evite falimentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel