Cea mai bogată văduvă din România s-a refugiat pe o insulă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Moştenitoarea unei averi colosale trăieşte departe de România. Ea a ales să-și petreacă timpul pe o insulă exotică alături de cei patru copii.

Veronica Guşă, văduva lui Iosif Constantin Drăgan

 

Fiica generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, Veronica Guşă de Drăgan s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, fondatorul Butan Gas, care avea la acea vreme 78 ani. În 2001, Drăgan a cedat conducerea operaţiunilor grupului soţiei sale, care a devenit preşedinte executiv al ButanGas. După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, având de administrat o avere de peste un miliard de dolari, care s-a redus la mai puţin de un sfert în prezent. La un an de la decesul soţului, tot businessul de familie a fost mutat într-o nouă structură - Veroniki Holding SpA.

 


Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.


Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii şi conduce o maşina hibrid de lux.

 


SURSA: CAPITAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel