Ce substanță s-a folosit la dezinsecția blocului din Timișoara, în urma căreia au murit doi copii și o mamă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Surse apropiate anchetei spun că substanţa responsabilă pentru moartea celor trei persoane din blocul din Timişoara ar fi un pesticid foarte puternic: Fosfura de aluminiu! Mortalitatea în cazul intoxicării cu această substanţă este uriaşă: cel puţin 30%, anunță Antena 3. 

În urma analizei, autoritățile au stabilit că substanța toxică responsabilă pentru moartea a trei persoane într-un bloc din Timișoara este fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, foarte nocivă pentru oameni.

Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin şi extrem de puternic, folosit în general pentru protejarea cerealelor de dăunători. Este încadrat în prima grupă de toxicitate, adică printre cele mai nocive substanţe pentru oameni.

Contaminarea se face foarte uşor: prin aer sau prin contact cu pielea.

Simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele ale pacienţilor internaţi în spitalele din Timişoara: ameţeli, oboseală, dureri de cap, senzaţie de sufocare, greaţă, vărsături şi diaree. Totodată, cei expuşi nu-şi mai pot coordona mişcările.

Din păcate, pentru otrăvirea cu fosfura de aluminiu nu există niciun antidot. Substanţa atacă toate organele interne. Tratamentul se bazează în general pe terapia de susţinere şi pe monitorizarea permanentă a pacienţilor. În funcţie de expunere, otrăvirea cu fosfură de aluminiu are o mortalitate cuprinsă între 30% şi 100%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel