„Mă auzi, mamă, îți ajunge aerul? Ai un furtun în gât, care te ajută să respiri. Te rog să stai liniștită, că diseară poate îl scoatem, da?” „Bună dimineața, cum te simți? Îți ajunge aerul?” „Aici este bunicul nostru, de 81 de ani.” „Îți ajunge aerul?” - este cea mai frecventă întrebare adresată de personalul medical pacienților, într-o secție de Terapie Intensivă COVID-19.
Pacienți în stare gravă, ventilați sau intubați, mulți dintre ei și cu alte afecțiuni asociate și personal medical care are numele scris pe combinezoane, pentru că medicilor și asistentelor li se văd cu greu fețele prin echipamentele de protecție, relatează HotNews.ro. Așa arată secția de Terapie Intensivă COVID-19 de la Spitalul Militar de Urgență "Carol Davila" din București.
Vezi un VIDEOREPORTAJ în secția de Terapie Intensivă COVID-19 de la Spitalul Militar de Urgență „Carol Davila” din București. Imaginile au fost puse la dispoziția presei de reprezentanții Spitalului Militar:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
S-a aflat cauza căderii de electricitate din Spania: "Au fost două evenimente importante"
Bogdan Bolojan /
29 apr 2025, 22:25
Luni, 28 aprilie, Peninsula Iberică s-a confruntat cu o întrerupere de curent de proporții, ce a afectat milioane de cetățeni din Spania și Portugalia. Primele explicații oficiale au fost făcute publice de operatorul rețelei de transport al energiei electrice din Spania, Red Eléctrica de España (REE), care a confirmat că prăbușirea sistemului a avut la bază o combinație de factori tehnici, în special o cădere bruscă a producției de energie solară, ceea ce a dus la o reacție în lanț în rețea.