Italia. BOOM de noi infecţii de Coronavirus. Regiunea Lazio revine la cifrele din luna mai

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
pacient_covid
pacient_covid

Nouă creștere a numărului de persoane infectate de Covid în ultimele 24 de ore: sunt 629, față de 574 de ieri. Numărul total de cazuri se ridică acum la 253.438. 

Cele mai mari creșteri: în Veneto (+120), Lombardia (+94) și Emilia Romagna (+71). 

Doar în Trentino și Valle d’Aosta nu au existat cazuri noi. 

Tampoanele efectuate au fost de 53.123, în creștere față de 46.723 ieri. Acestea sunt cifrele Ministerului Sănătății.

Există patru noi decese, însă totalul crește la 35.392, deoarece, în urma verificării interne a datelor sale, Regiunea Emilia Romagna a numărat astăzi 154 de decese coronavirus, care au avut loc între martie, aprilie și mai și până acum nu au fost luate în considerare.

 

Datele pe regiuni

 

Lombadia

Există 94 de cazuri pozitive noi (trei mai puțin decât ieri) de coronavirus în Lombardia, dintre care 10 „slab pozitive” și 3 în urma testelor serologice. Tampoanele realizate sunt de 7.028, dintr-un total de 1.408.872. Un deces aduce numărul total de victime de la începutul pandemiei la 16.837. Aceasta a fost anunțată de regiunea Lombardiei. Numărul de persoane vindecate şi externate (+113). Rămân 149 persoane internate şi 12 persoane la terapie intensivă. În ceea ce privește provinciile, 34 de cazuri au fost depistate la Milano (dintre care 16 în oraș), 5 la Bergamo, 19 la Brescia, 3 la Cremona, 10 la Mantua, 2 la Monza Brianza, 6 la Pavia, 2 la Sondrio și 7 din Varese. Nu există cazuri în provinciile Como și Lodi.

Veneto

În Veneto, conform celor mai recente date publicate de Regiune actualizate la 8 dimineața, numărul de persoane supuse tampoanelor coronavirus și testate pozitiv a crescut cu 84 față de ieri. Pe de altă parte, nu sunt raportate decese noi, numărul rămânând la 2.096 victime. Din cele 84 de cazuri noi, 49 au fost depistate în provincia Treviso, 11 în provincia Verona și 7 în Veneția. Aceste 84 aduc la 21.132 numărul total de cazuri cu tampon pozitiv, în timp ce cele pozitive în prezent sunt 1.560. Veneto observă, de asemenea, o creștere a populației în izolare la domiciliu la 6.485, marcând o creștere de 522 de persoane.

122 de persoane aflate în izolare la domiciliu au simptome. Provincia cu cel mai mare număr de persoane aflate în izolare la domiciliu este Verona, cu 1.905, urmată de Padova cu 1.218 și Treviso cu 1.207.

Piemont

Există 47 de cazuri noi de pozitivitate la coronavirus în Piemont. Cincisprezece, însă, au fost diagnosticate pe 13 august și au intrat cu întârziere din cauza unei defecțiuni tehnice care a afectat platforma IT. Acest lucru este obținut din datele publicate de Ministerul Sănătății.

Liguria

Cazurile pozitive de Covid-19 în Liguria au crescut și astăzi. Buletinul emis de Regiune indică 33 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Șase dintre ei s-au întors din călătorie. Spitalizații rămân 20, dintre care trei în terapie intensivă: a avut loc o nouă spitalizare în Asl2 Savonese, în timp ce un pacient a fost externat din spitalul Villa Scassi din Genova. Cele 33 de noi cazuri pozitive sunt înregistrate în toate provinciile. Șase din Imperia, dintre care 2 în unități sociale și de sănătate, 3 contacte ale cazurilor confirmate, 1 raport către departamentul de prevenție În zona Savona 6 pozitive din care 5 contacte de cazuri confirmate, 1 este un pacient care s-a întors dintr-o călătorie. În Genova există 17 noi elemente pozitive, dintre care 3 s-au întors din călătorie, 5 contacte de caz confirmate, 9 raportate la departamentul de prevenție. În Tigullio există un nou pozitiv întors dintr-o călătorie. În Spezzino există 3 cazuri: două persoane s-au întors din călătorie în timp ce unul este un contact dintr-un caz confirmat. 

Emilia Romagna

Un salt de infecții cu coronavirus în Emilia-Romagna: în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 71 de noi pozitive, dintre care 40 asimptomatice din activitățile de screening regional și de urmărire a contactelor. Există douăzeci și unu de cazuri de întoarcere din străinătate. Există, de asemenea, un deces în regiune, în zona Ravenna (în total 4.453). Acest lucru a fost anunțat de regiune în buletinul zilnic, cu date actualizate, majoritatea noilor infecții în cinci provincii: în Ferrara (11 cazuri), în Reggio Emilia (11), în Bologna (10), în Modena (10), în Ravenna (9). Cazurile active sunt 1.754 (+42), din care 95% cu simptome ușoare izolate la domiciliu. Patru pacienți rămân în terapie intensivă, iar numărul celor internați în celelalte secții Covid scade în continuare: 75 (-1).

Lazio

În Lazio, astăzi, există 58 de cazuri și zero decese. Dintre acestea, mai mult de jumătate din cazuri sunt importate sau se referă la tineri care se întorc din vacanță: șapte cazuri care se întorc din Malta, șapte din România, patru cazuri din Spania, șase cazuri din Grecia (4 din Corfu), trei cazuri din Croația, două cazuri din Belarus și un caz din Albania. Drive-ins-urile funcționează la capacitate maximă. 

„Ne întoarcem la nivelurile lunii mai, dacă continuăm, riscăm să punem în pericol deschiderea școlilor în condiții de siguranță. Este necesară respectarea măsurilor preventive și a opririi adunărilor și a obligației de a purta o mască în locurile cu cea mai mare prezență. Trebuie să limităm călătoriile în zonele cu risc”, spune consilierul pentru sănătate Alessio D'Amato.

Toscana

În Toscana există 10.799 de cazuri de pozitivitate la Coronavirus, cu 38 mai multe decât ieri (7 identificate în cursul urmăririi și 31 din activitățile de screening). Cazurile noi sunt cu 0,4% mai mult decât totalul zilei precedente. Rata de vindecare crește cu 0,1% și ajunge la 9,028 (83,6% din totalul cazurilor). Testele efectuate au atins 467.475, cu 3.767 mai multe decât ieri. În prezent, pozitive sunt de 633 dde persoane, + 4,8% față de ieri. Un nou deces a fost înregistrat: un bărbat în vârstă de 89 de ani. Acestea sunt datele - constatate astăzi pe baza solicitărilor Protecției Civile Naționale - referitoare la evoluția epidemiei în regiune.

Vârsta medie a celor 38 de cazuri de astăzi este de aproximativ 30 de ani și, în ceea ce privește stările clinice, 46% au fost asimptomatice și 8% cu simptome ușoare. Există 12 cazuri de întoarcere din străinătate, dintre care 9 care s-au întors din vacanță (plus 3 persoane de contact). Trebuie amintit că, începând cu data de 24.06.2020, Ministerul Sănătății a schimbat sistemul de colectare a datelor privind răspândirea Covid-19. Cazurile pozitive nu mai sunt indicate în funcție de provincia notificării, ci de provincia de reședință sau de domiciliu. Următoarele sunt cazurile de pozitivitate în zonă cu modificarea față de ieri. Până în prezent, există 3.378 de cazuri în Florența (cu 18 mai mult decât ieri), 579 în Prato (încă 3), 772 în Pistoia (încă 1), 1.

Campania

În Campania sunt 18 noi infectați cu coronavirus. Dintre acestea, explică o notă din regiune, provin din străinătate sau contacte din cazuri anterioare de întoarcere.

Puglia

Președintele Regiunii Puglia, pe baza informațiilor de la directorul departamentului de promovare a sănătății, Vito Montanaro, informează că astăzi, sâmbătă, 15 august 2020 în Puglia, au fost înregistrate 1.745 de teste pentru infecția cu coronavirus Covid-19 și au fost pozitive 22 (douăzeci și două) cazuri: 7 cazuri rezidente în provincia Bari, 13 cazuri rezidente în provincia Foggia, 2 cazuri rezidente în provincia Taranto. NU au fost înregistrate decese. De la începutul urgenței, au fost efectuate 266.293 de teste. 3.981 de pacienți s-au recuperat. 308 sunt în prezent cazuri pozitive.

Totalul cazurilor pozitive de Covid în Puglia este de 4.843, împărțit după cum urmează: 1.578 în provincia Bari; 390 în provincia Bat; 681 în provincia Brindisi; 1.266 în provincia Foggia; 606 în provincia Lecce; 290 în provincia Taranto); 32 atribuite rezidenților din afara regiunii. Serviciile de prevenire Asl au activat toate procedurile de achiziție a informațiilor anamnestice și epidemiologice, vizând urmărirea contactelor strânse.

Sardinia

Cinci cazuri noi de coronavirus în Sardinia și nu

există decese noi. Un număr de 1.489 de cazuri de Covid-19 pozitiv au fost constatate în Sardinia de la începutul urgenței. În ultima actualizare a unității regionale de criză, sunt înregistrate cinci noi cazuri, dintre care patru cetățeni non-UE din sudul Sardiniei și un Sardinian rezident în orașul metropolitan al orașului Cagliari, care a fost supus testului imediat ce s-a întors din Spania. 

Astăzi a fost făcută o corecție: cazul înregistrat ieri pentru Orașul Mitropolitan al Cagliari a fost raportat în provincia Sardinia de Sud. Numărul victimelor rămâne neschimbat, în total 134. Un total de 117.404 de tampoane au fost efectuate. Există 8 pacienți spitalizați, niciunul în terapie intensivă, în timp ce 93 sunt persoane izolate la domiciliu. Numărul progresiv de cazuri pozitive include 1.249 de pacienți recuperați (+7 comparativ cu cifra anterioară), plus alți 5 recuperați clinic. Dintre 1.489 de cazuri pozitive constatate, 277 (+1) au fost depistate în Orașul Metropolitan Cagliari, 164 (+4) în sudul Sardiniei, 62 în Oristano, 85 în Nuoro, 901 în Sassari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel