Nelu Tătaru, după recordul de infectări: "Suntem pe ascensiune ușoară"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

 Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că România încă se află pe "o ascensiune uşoară" a infectărilor cu noul coronavirus, pe fondul relaxărilor şi nerespectării regulilor.

"Încă suntem pe o ascensiune uşoară şi va trebui să ne obişnuim două săptămâni să gestionăm această creştere care a început în acest moment şi pe care trebuie să o punem tocmai pe fondul acestor relaxări şi acelor nerespectări de reguli", a spus ministrul, la Antena 3.

El a afirmat că a fost realizat un număr mare de teste şi este normal să existe mai multe confirmări.

"Avem şi un număr mai mare de teste, este normal să avem şi un număr mai mare de confirmări. Atenţia noastră se îndreaptă foarte mult spre unităţile de primiri urgenţe. Gestionarea acestor secţii de terapie intensivă şi a paturilor de terapie intensivă este în acest moment în centrul atenţiei, tocmai pentru a putea fi punctuali prezenţi acolo unde este nevoie. (...) Acum trei zile au fost cazuri când a trebuit să transferăm un pacient din Bucureşti către acea unitate mobilă ATI care se află la Spitalul din Ploieşti", a susţinut Tătaru.

Potrivit acestuia, în zonele unde este deficit de locuri în terapie intensivă vor funcţiona unităţile mobile de terapie intensivă, care au câte 12 paturi fiecare.

"În acest moment avem doar zone punctuale unde este acest necesar de paturi de terapie intensivă", a afirmat Tătaru.

Mesaj pentru cei care s-au relaxat prea mult



El le-a transmis celor care s-au relaxat că nu este timpul şi că trebuie făcut încă un efort pentru eradicarea virusului.

"Două mesaje. Pentru cei care s-au relaxat în acest moment să le spun că încă nu este timpul, mai trebuie să mai facem un efort ca să putem eradica şi acest prim moment pandemic. Pentru cei care nu cred, i-aş invita să vadă în acest zile cum merg lucrurile în spitalele din ţară şi să nu îşi dorească ca ce vedem noi acum în spitale să fie întâlnit şi la cei apropiaţi lor sau chiar lor personal, fiindcă într-adevăr este o boală care nu alege şi nici nu iartă", a mai arătat ministrul Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel