Ce s-a întâmplat cu copilotul TAROM înainte de aterizare. Erau 76 de pasageri la bord

Andreea Cosma |
Data publicării:

Copilotului cursei TAROM Amsterdam - Bucureşti i s-a făcut rău chiar înainte de aterizare, acesta fiind aşteptat de Ambulanţa Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi preluat după ce aeronava a aterizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei TAROM, Marius Popescu, în apropiere de Otopeni, copilotul a acuzat stări de rău, iar comanda a fost preluată de comandantul aeronavei, care a aterizat la timp şi în siguranţă.

Aeronava avea 76 de pasageri la bord.

"Zborul era Amsterdam - Otopeni şi a aterizat în siguranţă la ora programată, 15:30. În apropiere de Otopeni, copilotul a acuzat stări de rău, a spus că nu se simte bine. Imediat comandantul a preluat controlul aeronavei şi a aterizat. Aeronava a fost parcată la poziţia desemnată anterior, deci nu s-a intervenit pe pistă, iar acolo a existat o intervenţie a unei ambulanţe, respectiv Ambulanţa Aeroportului Internaţional Henri Coandă, care a preluat copilotul. Nu a fost vorba de resuscitare. Copilotul a fost în permanenţă conştient şi cooperant", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Marius Popescu.

El a precizat că echipajele aeronavelor TAROM sunt în permanenţă pregătite pentru astfel de situaţii cu ajutorul simulatorului de zbor.

"Aceste situaţii de incapacitare a unui membru de echipaj sunt repetate cel puţin o dată pe an la simulatorul de zbor, deci suntem întotdeauna pregătiţi pentru asemenea situaţii. S-a acţionat în consecinţă şi nu a existat nici măcar un minut de delay", a subliniat Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel