Ce riști dacă postezi o fotografie cu adeverința de vaccinare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Tot mai multe persoane fac greșeala de a posta pe rețelele de socializare dovada faptului că s-au imunizat împotriva Covid-19. În timp ce oamenii se laudă că au primit serul, falsificatorii de adeverințe de vaccinare acționează.

Pe baza actelor originale descărcate de pe rețele de socializare, infractorii cibernetici realizează și tipăresc la comandă adeverințe de vaccinare anti-Covid false.

Cumpărătorul furnizează numele și datele care vor apărea pe adeverință, iar vânzătorul livrează o hârtie identică cu cea originală.

De regulă, produsele contrafăcute sunt achiziționate de persoane care trebuie să urce în avioane, să treacă frontierele sau care sunt implicate în activități care le obligă să dovedească faptul că s-au imunizat.

În SUA, de exemplu, cei care realizează certificate de vaccinare false sunt capabili să reproducă inclusiv sigla Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, dar și vulturul de lângă ea, care se află în colțul din dreapta sus al actelor.

 

Piețele ilegale din jurul adeverințelor sunt inevitabile

 

Conform purtătorului de cuvânt al companiei de securitate cibernetică Check Point Software, „vânzătorii sunt capabili să producă mii, dacă nu zeci de mii de adeverințe false de vaccinare, în funcție de cerere”, scrie Știrile PRO TV.

Experții spun că piețele ilegale din jurul adeverințelor / cardurilor de vaccinare și a pașapoartelor digitale sunt inevitabile.

„Nu toată lumea are acces la vaccin; campaniile sunt lente în multe țări, iar oamenii s-au săturat de lockdown-uri și stări de alertă”, a spus Michela Menting, care acoperă securitatea cibernetică pentru ABI Research.

„Dacă oamenii pot obține cu ușurință un pașaport fals pentru a evita restricțiile, atunci vor face acest lucru și va apărea o piață ilicită în jurul său”, a adăugat acesta.

În SUA, un certificat de vaccinare fals costă 200 de dolari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel