Ce poți cumpăra cu 450 de lei în Japonia: „În România ar fi costat peste 1000 de lei”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce poți cumpăra cu 450 de lei în Japonia: „În România ar fi costat peste 1000 de lei” / Foto: Instagram
Ce poți cumpăra cu 450 de lei în Japonia: „În România ar fi costat peste 1000 de lei” / Foto: Instagram

Rikito Watanabe, fost concurent al emisiunii „Chefi la cuțite” din România, a surprins publicul român cu un clip în care a comparat prețurile dintr-un supermarket dintr-un mic oraș din Japonia cu cele din țara noastră. 

Clipul postat pe rețelele de socializare a devenit rapid viral, stârnind o serie de reacții și comentarii. Rikito Watanabe, cunoscut pentru participarea sa în echipa lui Sorin Bontea în emisiunea culinară de succes, a realizat cumpărături dintr-un supermarket din Kurihara, Miyagi, Japonia, și a surprins românii cu prețurile incredibil de accesibile ale produselor.

 

„Haideți cu mine la cumpărături în Japonia”

 

În cadrul cumpărăturilor sale, Watanabe a achiziționat o varietate de produse, printre care o caserolă cu carne de vită de 166 de grame, fără grăsime, la doar 33 de lei, un borcan de miere naturală, doi crabi vii, un pește afumat, un pește proaspăt, o caserolă de scoici San Jacque și o caserolă de arici de mare, un calamar proaspăt, creveți, ceapă verde, o cutie cu ouă, doi castraveți și în general mai multe tipuri de legume, icre și opt doze de bere. Deși japonezul s-a întors cu o plasă enormă de cumpărături, totalul a fost doar de 450 de lei, echivalentul a aproximativ 90 de euro.

Postarea sa a stârnit un val de reacții din partea românilor, mulți fiind uimiți de diferența de prețuri între Japonia și România. Unii utilizatori au comentat că aceleași produse ar fi costat de peste trei ori mai mult în țara noastră.

„În România asta ar fi costat peste o mie de lei”, a scris un utilizator, reflectând surpriza față de diferența de prețuri.

„Și oare de ce unele studii, pun Japonia printre cele mai scumpe țări? Sau e vorba doar de Tokyo?”,  a întrebat retoric un alt român.

Această comparație a prețurilor alimentelor și altor produse de consum între România și Japonia a generat o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare, iar mulți români au fost uimiți de diferența semnificativă în favoarea Japoniei.

Rikito Watanabe a devenit rapid un personaj îndrăgit de români după ce a participat la „Chefi la cuțite”, iar postările sale continuă să atragă atenția și să genereze discuții în comunitatea online, oferind o perspectivă interesantă asupra diferențelor culturale și economice între cele două țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel