Cazul Sorina s-ar putea REPETA în Caraş-Severin. O fetiţă urmează să fie luată de lângă cei care au crescut-o de la un an

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

După cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă care a impresionat o ţară întreagă un alt caz asemănător ar putea avea loc în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin.

Este vorba despre Gabriela, o fetiţă în vârstă de 7 ani, crescută de asistenţi maternali de la vârsta de un an şi şapte luni, timp în care copila s-a integrat în familie iar asistenţii maternali s-au ataşat de ea.

Potrivit reper24.ro, o familie din Timişoara a cerut să o adopte, însă fetiţa nu i-a perceput ca pe o familie nouă, crezând că vizitele de potrivire erau de fapt nişte vizite amicale. În momentul în care i s-a spus că va fiadoptată de noua familie, copila a suferit un şoc şi s-a închis în ea.

Familia Miloş care a avut-o în grijă până în acest moment, are nouă copii, între care o fetiţă adoptată în 2013. Când au văzut că Gabriela nu este deloc fericită cu ideea de a pleca din familie au încercat să depună totuşi dosarul de adopţie, însă după lungi amânări, li s-a spus că trebuie să predea fetiţa pe data de 3 iulie.

Acum câteva zile am primit o somație că în data de 3 iulie va trebui să o predăm pe micuța Gabriela. Problemele au demarat destul de rapid și de ascuns. Era o fetiță cu multe dificultăți și am zis că ne vom strădui, cu ajutorul lui Dumnezeu, să facem tot ce putem să o recuperăm, iar astăzi pot spune că, parțial, este recuperată. Are probleme de sănătate, care sunt din naștere” , a declarat Cornelia Miloș, pentru reper24.

Femeia a povestit că problemele de sănătate ale fetiţei s-au ameliorat de când e în familie şi că este aproape recuperată. Nu şi-a permis până acum să o adopte şi să renunţe la salariul de asistent maternal, spune ea, deşi ar fi vrut să înceapă procesul încă din 2014. Ar fi însemnat oricum să îşi găsească un alt loc de muncă, ceea ce ar fi fost complicat, deoarece nu mai avea cine să stea atunci cu fetiţa în timpul tratamentelor la spital.

Resemnaţi, asistenţii maternali încearcă acum să se pregătească petru ziua în care Gabriela va trebui să meargă la noua sa familie, după ani de zile în care a crescut în casa lor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel