Cazul ROMÂNCEI EXPULZATĂ din Italia pentru că a participat la PROTESTE, adus în atenția MAE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Externe prin care aduce în atenția instituțiilor statului român decizia autorităților italiene de expulzare din Italia a Mădălinei Gavrilescu, se arată un comunicat de presă.

Interpelarea se referă la faptul că la 15 ianuarie, cetățeanul român Mădălina Gavrilescu, în vârstă de 39 de ani, originară din Craiova și stabilită de 10 ani în Italia, activistă a mișcării „dreptul la locuință”, a fost notificată asupra unei decizii de expulzare, emisă de prefectura din Roma, cu interdicţia de a intra, timp de cinci ani, în Italia.

Autorităţile i-au impus ca, până la 15 februarie, să părăsească teritoriul italian. Motivul invocat pentru expulzare este „lipsa de integrare socială” a Mădălinei Gavrilescu, iar decizia vizează „îndepărtarea de pe teritoriul național din motive de securitate neimperative”.

Cotidianul italian „Il manifesto”, a prezentat-o, astfel: „activistă pentru dreptul la locuință, implicată în lupta antirasistă și feministă, cetățeancă română de etnie romă” ("l'attivista per il diritto all'abitare, impegnata nelle lotte antirazziste e femministe, cittadina rumena e rom").

Citește și ROMÂNCĂ, EXPULZATĂ din Italia: „Sunt DEPORTATĂ pentru că am PARTICIPAT la PROTESTE"

În această situație, deputatul Constantin Codreanu i-a solicitat ministrului Afacerilor de Externe să transmită:

1. Dacă Ministerul Afacerilor Externe și misiunea diplomatică, respectiv, oficiile consulare ale României în Italia au avut și au în atenție cazul cetățeanului român Mădălina Gavrilescu.

2. Care a fost reacția părții române în acest caz concret și dacă au fost întreprinse sau nu de către partea română măsuri pentru aplanarea cazului.

3. În opinia Ministerului Afacerilor Externe, pe cât este de întemeiat, justificat, euroconform și necesar într-o societate autentic democratică ordinul autorităților italiene de expulzare a doamnei Mădălina Gavrilescu?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel