Cazul Kovesi. Comisia se declară „ALARMATĂ” și lansează un AVERTISMENT pentru autorităților române

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Comisia pentru Afaceri Juridice a Adunării parlamentare a Consiliului Europei se declară „alarmată” de învinuirile aduse Laurei Codruta Kovesi și a sugerat că acuzațiile din dosarul instrumentat de Secția pentru anchetarea magistraților „ar putea fi motivate politic” pentru a o discredita în competiția pentru postul de procuror-șef european, informează HotNews.ro.

Consiliul a transmis că într-o declarație adoptată în 8 aprilie, Comisia apreciază că acuzațiile de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă împotriva fostei șefe a DNA ar putea avea scopul de a o discredita în calitate de candidat pentru postul de procuror-șef european. Comisia amintește că fosta șefă a DNA s-a aflat sub control judiciar și i s-a interzis să părăsească țara sau să vorbească cu presa despre acest caz, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a revocat măsura în 3 aprilie.

Citește și Ce scrie Financial Times despre Kovesi

În documentul citat, Comisia pentru Afaceri Juridice a Adunării parlamentare a Consiliului Europei mai arată că eforturile fostei șefe a DNA de combatere a corupției au fost "foarte apreciate" de societatea civilă, de UE și de Consiliul Europei, iar instituția pe care a condus-o a fost supusă atacurilor politice, care au dus în cele din urmă la demiterea sa.

Comisia cere autorităților române "să examineze" rapid cazul Laurei Codruța Kovesi și să renunțe la orice acuzație care ar putea fi motivată politic, în conformitate cu standardele Consiliului Europei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel