Cazul Clementinum. 13 bătrâni, OMORÂȚI în Austria. Detalii ȘOCANTE

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Ancheta procurorului privind "cazul Clementinum" a ajuns la final. Cinci fosți asistenți medicali din azilul de bătrâni sunt suspectați că au torturat crunt mai mulți bătrâni. Aceștia, din cauza bolilor, dar și a vârstei, nu se puteau apăra singuri.

La parter, în cafeneaua casei, pacienții stau în grupuri mici, unii pe fotolii, alții în scaune cu rotile. Aproape toți sunt grav afectați fizic, dar nu și psihic. Cu toate acestea, nimeni nu pare să mai recunoască ce s-a întâmplat acolo.

 "N-am observat niciodată nimic", spune un bărbat și prietenii săi dau un semn de acord. "Toți", au spus ei, "au auzit de la rude, despre dramele care s-au petrecut lângă ei".

Și acum ei sunt întrebați de rude dacă primesc tratamentul coprespunzător, dacă personalul are grijă de ei.

Bătrânii erau supuși la gesturi inumane

 

Bătrâni torturați de către cele cinci asistenți trebuiau să îndure momente greu de descris în cuvinte. Ei ar fi fost forțați să adoarmă dezbrăcați în timpul iernii, cu ferestrele deschise. Mai mult decât atât, ei erau bătuți și abuzați sexual cu diverse obiecte, potrivit investigatorilor.

O parte din bătrâni au decedat între timp. Treisprezece dintre ei au fost exhumați, iar la rămășițele a două victime s-au descoperit resturi de medicamente care nu au fost prescrise de medici.

 

Presupuși făptuitori sunt cinci cadre medicale, patru femei și un bărbat

 

Șapte dintre foștii colegi au declarat, în ultimele luni, în fața procuraturii că înainte de izbucnirea scandalului, în 2016, au descoperit urme de violență pe corpul  pacienților și i-au informat pe superiori, "Dar niciunul dintre ei nu a luat nicio măsură." 

"Am văzut inculpații împingând femeile fără apărare în scaunele cu rotile, le îmbrăcau în fuste scurte și dădeau să fumeze. Când am întrebat de ce fac asta, mi s-a spus că voiau să le facă fericite pe doamne. Și am fost așa de prost să cred asta." 

"Îngrijitorii de groază", așa cum au fost numiți sunt acuzați de chinuirea, neglijarea și abuzul sexual al persoanelor fără apărare. Pentru o acuzație de crimă sunt prea puține dovezi, însă. O bătrână a murit la 75 de ani, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid. Aceasta a avut o "moarte subită cardiacă" chiar în noaptea în care cei cinci lucrau. Corpul femeii a fost exhumat, și s-au găsit urme de droguri pe care nu avea cum să le ia singură. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel