Caz REVOLTĂTOR în Italia: Un român a stat nevinovat la închisoare din cauza pandemiei de COVID

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Caz revoltător în Italia. Un român a stat nevinovat într-o închisoare, timp de 20 de zile, din cauza pandemiei de COVID. Bărbatul nu a putut să apară în fața judecătorilor pentru a fi eliberat. 

Un român în vârstă de 42 de ani, rezident la Parete (provincia Caserta), a stat nevinovat în închisoare timp de 20 de zile, relatează publicația BelvedereNews.net. Motivul este unul revoltător: el nu a putut să meargă în fața judecătorului pentru audierea preliminară, deoarece a fost în contact cu o persoană bolnavă infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Cum a ajuns românul la închisoare

 

Românul a fost arestat pe data de 4 octombrie, sub acuzația de tentativă de omor, după ce s-a bătut cu un alt român în fața unui bar. Cei doi s-au luat la ceartă aparent din motive banale. Celălalt român, în vârstă de 36 de ani, avea asupra sa o foarfecă și a încercat să-și înjunghiwe adversarul cu ea.

În încercarea de a se apăra, bărbatul care a făcut pușcărie pe nedrept și-a rănit adversarul, fiind însă în legitimă apărare. Carabinierii sosiți la fața locului l-au arestat preventiv pe bărbatul de 42 de ani pentru tentativă de omor și l-au dus la închisoare.

Deși procedura în aceste cazuri prevede ca suspectul să stea cel mult 24 de ore în arest, acesta a petrecut după gratii 20 de zile.

Din cauza faptului că a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, românului i s-a permis să apară în fața judecătorilor pentru audierea preliminară abia după 20 de zile. Odată stabilită nevinovăția sa, bărbatul a fost eliberat, mai scrie sursa citată

În mod normal, în cazul în care poliția reține suspectul pentru a nu periclita desfășurarea cercetărilor sau din alte motive, acesta trebuie dus în fața instanței în termen de 24 de ore de la arestarea sa, pentru soluționarea de către judecător a propunerii de reținere preventivă.

roman arestat italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel