Câțiva români care au venit în țară de Sărbători refac locuința unui om sărman: „Sunt șofer pe TIR în Italia, la un necaz din ăsta nu se poate să stai”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Câțiva români care au venit în țară de Sărbători refac locuința unui om sărman: „Sunt șofer pe TIR în Italia, la un necaz din ăsta nu se poate să stai”
Câțiva români care au venit în țară de Sărbători refac locuința unui om sărman: „Sunt șofer pe TIR în Italia, la un necaz din ăsta nu se poate să stai”

O lecție impresionantă de solidaritate vine de la Târgu Jiu.

Veniți acasă în concediu cu ocazia sărbătorilor de iarnă, câțiva localnici au lăsat deoparte orice distracție și au pus mână de la mână pentru a reface locuința unui om sărman, distrusă într-un incendiu chiar în prima zi de Crăciun. Oamenii au planuri mari și vor ca bietul om să poată dormi din nou în casa lui, chiar din noaptea de Revelion.

În ziua de Crăciun, cămăruța în care își ducea traiul un om sărman a fost mistuită de un incendiu, provocat de un scurtcircuit. Omul a suferit un șoc în clipa în care a realizat că a rămas și fără puținul pe care îl avea. A ajuns în grija unor rude, la care însă nu poate rămâne prea mult. Câțiva localnici au aflat de necaz și i-au sărit în ajutor.

„Am venit în concediu, sunt șofer pe TIR în Italia, contract de muncă în Italia, totul acolo și am venit în concediu. La un necaz din ăsta nu se poate să stai. În trei zile sperăm să dăm totul gata. Sunt băieți care au sărit și nu ne așteptam, și financiar și cu munca și cu tot”, spune un voluntar, potrivit Știrile PRO TV.

„Dacă iubești pe cineva, sufletește, Domnul știe mai bine, suntem prieteni foarte buni cu el. Ne ajutăm, ferească Dumnezeu de un așa necaz”, a spus alt voluntar, conform sursei citate.

 

„Au urmat exemplul celor de la Visuri la Cheie”

 

Flăcările mistuiseră aproape tot ce se afla în încăpere.

„Inclusiv mobilierul și sperăm să fi scăpat centrala. Lucrăm până târziu și sperăm să fie gata”, a mai spus un voluntar.

„Este o echipă de băieți, să zic așa, care au urmat exemplul celor de la Visuri la Cheie și au decis să facem locuința cetățeanului până la Anul Nou. Și din ce observ, prinde contur, sunt implicați mai mulți cetățeni”, susține Claudiu Fiu, consilier local si voluntar.

De câte ori au ocazia, voluntarii îi întreabă chiar și pe trecători dacă vor să ajute.

„Frumos, un gest frumos. O fi un om necăjit și trebuie ajutat, pensiile sunt vai de lume, el necăjit, e un gest frumos”, a mai spus un voluntar.

Lucrările de refacere ar trebui terminate până vineri seara, ca bărbatul să poată începe Anul Nou la casa lui.

Voluntarii spun că vor lucra și noaptea pentru a se asigura că planul lor se va împlini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel