Cătălin Drulă, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale, din partea USR: „Orice soluţie este posibilă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale, din partea USR, că orice soluţie este posibilă.

„În primul rând cred că ar trebui să o întrebaţi sau să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie decât cea de procuror european. Eu vpd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei”, a spus Cătălin Drulă, potrivit Știrile Pro TV. El a precizat că nu o cunoaşte pe Laura Codruţa Kovesi şi nu s-a întâlnit niciodată cu aceasta.

„Eu mă gândesc că poate cumva nu îşi doreşte o carieră politică, asta trebuie să lămurească dumneaei”, a spus Drulă, arătând că el admiră munca acesteia la Parchetul European.

Întrebat dacă Kovesi ar putea fi un candidat din afara partidului la prezidenţiale, Drulă a spus: „Orice soluţie este posibilă, în general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne dar, la numite momente, poate fi o soluţie să ai şi un candidat extern”, a răspuns preşedintele USR.

 

Vezi și 

 

Laura Kovesi, „cel mai mare procuror din Europa“, aduce mai mulți bani decât cheltuiește. Der Spiegel: "Întruchiparea justiției"

 

Cel mai mare procuror din Europa aduce mai mulți bani decât cheltuiește: În primul său an la conducerea noului Parchet European, Laura Kövesi a confiscat de trei ori mai mulți bani decât costă agenția sa. Nu se luptă doar cu infractorii, ci și cu birocrația. 

„Dacă sunteți interesat să vă întâlniți cu Laura Kövesi, trebuie să treceți mai întâi printr-o poartă de securitate. Odată intrați, un membru al personalului deschide apoi mai multe uși și vă conduce prin holuri lungi până la o cameră pentru vizitatori. O gardă de corp trage cu ochiul pentru scurt timp, iar apoi Kövesi se află în pragul ușii - păr negru, un zâmbet larg și o înfățișare impresionantă. Kövesi are o înălțime de 1,82 metri, poartă o jachetă cu protecții pentru umeri și pare suficient de puternică pentru a trece prin pereți. Se pare că și-a găsit vocația“, relatează cunoscutul portal german de știri Der Spiegel.

Kövesi conduce de un an Parchetul European (EPPO), care are un personal de aproximativ 250 de persoane. Agenția are misiunea de a descoperi corupția, frauda și alte infracțiuni financiare care afectează bugetul Uniunii Europene. Deja în prima jumătate a anului, autoritatea a deschis 576 de investigații care implică daune potențiale de miliarde de euro pentru bugetul UE. Pentru prima dată în istorie, o instituție a UE are acum permisiunea de a investiga statele membre, de a formula acuzații pe cont propriu și de a dispune confiscarea bunurilor.

Cinește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel