Cât a plătit un bucureștean pentru o porție de mâncare la Târgul de Crăciun: "Fără 300 lei, mai bine stai acasă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok

Și în acest an mâncarea de la târgurile de Crăciun din Capitală este pentru toate gusturile, însă față de anii antecedenți nu și pentru toate buzunarele. Târgurile de Crăciun nu au oferit niciodată produse foarte ieftine, însă prețurile din acest an au luat-o razna. 

Toată lumea s-a înghesuit în aceste zile libere la plimbare la târgurile de Crăciun din București și nu numai, însă nu mulți și-au permis să se răsfețe cu bunătăți. Prețurile la băutură și mâncare au crescut ireal de mult, încât au devenit principalul subiect de discuție de pe rețelele de socializare. Un pahar de țuică, vin fiert sau o friptură sunt un lux pentru mulți români.

Unul dintre sutele de români care a fost la Târgul de Crăciun cu ocazia Zilei Naționale a României, a postat pe TikTok lista prețurilor celor mai comune alimente pe care le poți cumpăra de acolo.

 

Totalul impresionant al sumei plătite 

 

Acesta și-a comandat o porție de cartofi prăjiți cu varză călită și ciolan, lângă care s-a delectat cu clasicul și românescul șorici de porc. Desigur, prețurile au crescut și din cauza scumpirilor la energie, combustibili și gaz, care i-au făcut pe comercianții de la târgurile de Crăciun să ceară mult mai mulți bani pe produsele lor, însă suma este ireal de mare.

Nici mai mult, nici mai puțin de 143,22 de lei a plătit bărbatul pentru o masă la târgul de Crăciun din capitală. Acesta a publicat clipul în care arată exact bonul, cu suma pe kg a fiecărui produs și descrierea „Fără 300 de ron mai bine stai acasă”.

Putem observa astfel din bonul acestuia că un kilogram de cartofi prăjiți costă 70 de lei, varza călită, de asemenea, 70 lei/kg, iar ciolanul atinge suma exorbitantă de 140 de lei/kg. 

 

@tesla_fly Fara 300 ron mai bine stai acasa ???? #targ #craciun #Bucuresti #christmas #market ♬ sunet original - TESLA_FLY

 

Locuitorii capitalei indignați de prețurile mari de la Târgul de Crăciun

 

Postarea a avut sute de distribuiri, iar oamenii nu au ezitat să comenteze, fiind vizibil indignați de prețurile actuale extrem de mari sau chiar ironizând situația.

„Ce s-au ieftinit cartofii și varza 70 RON/kg”, a spus unul dintre ei.  „Faci credit dacă merg trei adulți și un copil. Este japcă pe față.”, a completat un altul.

Tot din comentarii aflăm că o felie de plăcintă este 20 de lei, iar un porumb fiert 10 lei. „Da frate e foarte scump! Am dat pe o plăcintă de brânză 20 lei o bucățică”, „un porumb 10 lei, doamne ferește”. 

Iar o persoană a recomandat chiar un stand cu vin fiert, unde după cum spune el ar fi DOAR 10 lei paharul, ceea ce ar însemna că poate ajunge și mai mult în alte locuri. „Am băut vreo trei pahare de vin fiert și recomand prima căsuță pe stânga, acolo unde este 10 RON paharul, excelent vinul, am luat și pentru acasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel