Cartofi prăjiți delicioși la microunde. Au o aromă foarte bogată cu puține calorii. Notează rețeta

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cartofi prăjiți delicioși la microunde. Au o aromă foarte bogată cu puține calorii. Notează rețeta!
Cartofi prăjiți delicioși la microunde. Au o aromă foarte bogată cu puține calorii. Notează rețeta!

Gătitul cu microunde este un sistem foarte sănătos și un exemplu excelent în acest sens este gătirea cartofii prăjiți în el. Cantitatea de ulei va fi minimă, doar suficientă pentru a-i da acea aromă caracteristică care ne amintește de prăjirea cartofilor în mod tradițional, dar economisindu-ne multe calorii și cu o aromă foarte bogată.

Vă încurajăm să încercați să faceți cartofi prăjiți delicioși la microunde într-un mod simplu și în câțiva pași. Continuați să citiți pentru a afla împreună cu noi cum să faceți cartofi prăjiți la cuptorul cu microunde, timpul de gătire, caloriile pe care le au și multe altele.

Schimbă modul de a face cartofii. Butler, o rețetă de succes care bate toate recordurile

 

Cartofi prăjiți la microunde - Ingrediente

 

- 800 de grame de cartofi

- 3 linguri de ulei de măsline

- 1 praf de sare

Cartofi copți de două ori. Sunt geniali! E rețeta pentru care s-a inventat cuvântul "Delicios!"

 

Cartofi prăjiți la microunde - Mod de preparare

 

Curățați cartofii, spălați-i și uscați-i cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Tăiați cartofii în două pentru a-i lucra mai bine și tăiați bețișoare mici, mai mult sau mai puțin de aceeași dimensiune, deoarece astfel se vor găti uniform. Ca sfat, dacă doriți cartofi prăjiți crocanți la microunde, tăiați-i mai subțiri. Apoi, puneți bețișoarele de cartofi într-un vas potrivit pentru microunde și turnați peste cele trei linguri de ulei de măsline, deși funcționează bine și uleiul de floarea soarelui.

Sfat: Puteți adăuga și puțină boia de ardei pentru a oferi cartofilor prăjiți la microunde o notă de culoare și aromă.

Pune cartofii la cuptorul cu microunde la putere maximă pentru 5 minute. Scoateți vasul, având grijă să nu vă ardeți, și amestecați cartofii. Introduceți-i din nou încă cinci minute la putere maximă.

Cartofi copți cu ou și iaurt. Mâna sus cine a mâncat așa în copilărie!

Scoateți din nou vasul din cuptorul cu microunde, având grijă să nu vă ardeți și verificați starea cartofilor. Dacă nu sunt gata, amestecați și puneți cartofii prăjiți din nou în cuptorul cu microunde timp de trei până la cinci minute, în funcție de starea cartofilor și de puterea cuptorului cu microunde. Odată gata, scoateți din cuptorul cu microunde și adăugați sare după gust. Serviți imediat.

Sfat: Nu adăugați sare la începutul gătitului deoarece tinde să înmoaie cartofii.

Timpul de gătire al cartofilor noștri prăjiți la microunde a fost de 13 minute în total, dar rețineți că acesta poate varia în funcție de puterea aparatului, de dimensiunea bețișoarelor, de dimensiunea recipientului. La servire, puteți adăuga niște condimente la cartofi precum rozmarin, cimbru, oregano sau condimentul care vă place cel mai mult.

Dacă doriți să pregătiți un sos aioli care să vă însoțească cartofii prăjiți la microunde, nu ratați această rețetă.

 

Cartofi prăjiți la microunde - Calorii și toppinguri

 

Aproximativ 100 de grame din acești cartofi prăjiți la microunde au 99 de calorii, ceea ce este un număr destul de mic în comparație cu numărul de calorii găsit în cartofii prăjiți obișnuiți. Acest lucru se datorează cantității de ulei folosită, pe care ați putea chiar să o reduceți puțin dacă preferați să obțineți și mai puține calorii.

Cartofii ducesei, o rețetă franțuzească fără egal. E cel mai tare mod de a găti cartofi

Acum că știi cum să faci cartofi prăjiți la cuptorul cu microunde și caloriile pe care îi au, poate te întrebi ce sos poți face pentru a-i însoți. Dacă doriți să continuați pe linia rețetelor sănătoase, vă recomandăm un sos ușor precum un guacamole simplu de casă, un sos de roșii și busuioc sau un sos alb ușor.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel