Cartofi copți cu ou și iaurt. Mâna sus cine a mâncat așa în copilărie!

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cartofi copți cu ou și iaurt
Cartofi copți cu ou și iaurt

Mâna sus cine mai mănâncă ou și cartofi prăjiți sau copți în aceeași farfurie. Astăzi vă prezentăm o rețetă cu totul specială. 

Cartofi copți cu ou și iaurt este un preparat care ne duce cu gândul direct în copilărie, chiar dacă, cel mai probabil, mamele noastre făceau cu cartofi prăjiți. Cine mai mănâncă încă așa ceva? Probabil ca mulți dintre noi.

O asemerea farfurie poate fi supremul răsfăț după o zi grea. Plăcerea maximă de a mânca ceva atât de bun se împletește cu nostalgia copilăriei. Bineînțeles, atenție la cantitate. Așadar, iată cum se face o rețetă clasică, însă cu o notă de prospețime în farfurie, pentru că se așează totul pe un strat de iaurt grecesc.

Ingrediente

 

- cartofi

- ou

- brânză feta sau telemea

- iaurt grecesc 

- mărar

- usturoi

- ulei de floarea-soarelui

- zeamă de lămâie

- mentă sau busuioc (opțional)

*cantitățile nu sunt menționate intenționat, pentru că depinde foarte mult de numărul de porții și de gustul fiecăruia.

Așa faci cei mai buni cartofi copți cu ou și iaurt

 

Se taie cartofii în felii groase, se fierb 10 minute în apă cu sare, apoi se scurg și se lăsă la uscat câteva minute.

Între timp, încingem cuptorul la 210-220 grade.

Amestecăm mărar cu usturoi zdrobit și apoi tocat, cu ulei și sare și masați cartofii. Îi dăm la cuptor și îi coacem până când devin aurii. Dacă ai cuptor cu gril, poți să-l aprinzi și pe acesta pentru a-i rumeni cum se cuvine.

Pune pe o farfurie iaurt grecesc amestecat cu un strop sare și un strop zeamă lămâie. Așează cartofii, oul cu gălbenuș moale și curgător, fărâmițați niște feta (sau telemea), râșniți piper, presărați fulgi de sare, mărar și mentă sau busuioc. Se servesc cât sunt calzi.

Poftă bună!

Garantat, o să muriți și o să înviați mâncând acești cartofi copți cu ou și iaurt. Sigur, în copilărie, mamele noastre ne prăjeau cartofii, însă această rețetă se poate face și cu cartofi copți. Nu se pierde nimic din gustul divin.

În perioadele anului când e frig, e întotdeauna o idee bună să preparați acest fel de mâncare copiilor voștri (și copiilor din voi) cartofi copți cu ou ochi și telemea sau feta.

Dacă ți-a plăcut această rețetă pe bază de cartofi, atunci cu siguranță te vor încânta și alte preparate geniale tot pe bază de cartofi, cum ar fi Plăcintă italiană de cartofi sau Cartofii ducesei

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel