Schimbă modul de a face cartofii. Butler, o rețetă de succes care bate toate recordurile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Schimbă modul de a face cartofii. Butler, o rețetă de succes care bate toate recordurile. FOTO: captură YouTube @La Cocina de la Abuela
Schimbă modul de a face cartofii. Butler, o rețetă de succes care bate toate recordurile. FOTO: captură YouTube @La Cocina de la Abuela

Cartofii Butler este o rețetă care va plăcea cu siguranță întregii familii, deoarece rezultatul este rafinat. Pe lângă aroma delicioasă, această rețetă este foarte ușor și rapid de preparat. 

Cartofii Butler sunt un fel de mâncare foarte vechi în care se făceau cartofi fragezi și cremoși cu ceapă și lapte. După cum bine știți, cartofii nu pot lipsi în bucătărie, deoarece cu ei puteți pregăti multe feluri de mâncare, sunt ideali pentru tocănițe, copți, umpluți, prăjiți etc.

Nu ratați această rețetă și continuați să citiți pe StiriDiaspora.ro. Vă învățăm cum să faceți Cartofi Butler perfecți. Să gătim!

Cartofi copți de două ori. Sunt geniali! E rețeta pentru care s-a inventat cuvântul "Delicios!"

 

Cartofi Butler - Ingrediente

 

- 600 de grame de cartofi

- 250 mililitri de lapte

- 50 de grame de unt

- 1 ceapă

- 1 legătură de pătrunjel tocat

- 1 praf de sare

- 1 strop de ulei de măsline

- 1 praf de piper.

Graffe, gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect

 

Cartofi Butler - Mod de preparare

 

Pentru a începe rețeta de cartofi butler, mai întâi curățați ceapa. Apoi, tăiați-o julien. În continuare așezăm o cratiță largă cu untul la foc mediu, iar când este topit adăugăm ceapa și lăsăm să se înmoaie sau să devină transparentă și începem să o rumenim puțin. Trebuie să ai grijă să nu ardă!

Pregătiți cartofii. Pentru a face acest lucru, curățați-i și spălați-i, apoi tăiați-i ca pe chipsuri la o grosime de aproximativ jumătate de centimetru. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât se vor găti mai repede.

Când ceapa are puțină culoare se adaugă laptele, puțină sare și piper. Apoi, spălați pătrunjelul și tocați-l, adăugați-l în tigaie și lăsați-l să fiarbă câteva minute împreună.

Cartofi irezistibili, gata în doar 20 de minute, cu un ingredient îndrăgit de toată lumea

Adăugați cartofii și gătiți la foc mediu-mic până când sunt fragezi și gătiți. Ar trebui să întoarceți cartofii la fiecare 8-10 minute, astfel încât să se gătească pe toate părțile. Dacă se usucă, mai adaugă lapte, altfel se vor lipi. În plus, trebuie să ai grijă să nu se rupă sau să se lipească de tigaie.

Cartofii se vor găti în aproximativ 30-40 de minute, în funcție de cartoful folosit. Înțepăm cu o scobitoare să vezi dacă sunt fragezi, iar apoi dăm focul câteva minute să se rumeneasca totul. Gustați și dacă mai trebuie sare adăugați cât este necesar. Se servește imediat cu puțin sos. 

Prepararea acestor cartofi este o idee fantastică, deoarece pot fi foarte variate, iar rezultatul este un preparat economic și simplu. În plus, poate fi servit ca garnitură la unele proteine, precum: pui, curcan, pește.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel