Aioli este un sos ce provine din zona mediteraneană. În Spania i se spune alioli, in Franța aïoli, iar în Italia aglioli sau aioli. Aioli se consumă alături de pește, carne de rac, carne preparată la grătar sau alături de cartofi prăjiți.
INGREDIENTE
4 căței mari de usturoi curățați și tăiați felii jumătate de linguriță sare
1 linguriță de suc de lămâie
120 ml de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de apă (sau mai mult - pentru a regla textura dacă este necesar)
Cum se prepară Aioli – cel mai bun sos de usturoi
1. Într-un mojar se freacă feliile de usturoi cu sarea timp de 4-5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce aioli începe să capete o textură ca de maioneză.
Citește și Rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul secret îi dă acel gust unic care o face irezistibilă
2. Dacă aioli a devenit prea consistent adăugați puțină apă.
3. Aioli poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore.
Sursa: retete.unica.ro
Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Doi români, uimiți de prețurile de la Lidl din Grecia: "Nu pot să cred, veniți aici la cumpărături, lăsați Bulgaria"
Bogdan Bolojan /
15 iun 2025, 09:16
Doi influenceri cunoscuți din România au reușit să stârnească valuri de reacții în mediul online, după ce au publicat un vlog filmat într-un supermarket Lidl din Grecia, mai exact din Halkidiki. În materialul devenit rapid viral pe rețelele de socializare, aceștia au prezentat prețurile practicate la produsele de bază și au realizat o comparație directă cu costurile similare din România, Bulgaria, Italia sau Marea Britanie. Concluzia lor? Grecia, în mod surprinzător, este mult mai accesibilă la nivel de cumpărături esențiale decât multe alte țări europene, inclusiv propria noastră țară.