Carantina din comuna Gornet, anulată de judecători. Decizia este executorie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
localitatea_gornet
localitatea_gornet

Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti au decis anularea carantinei din comuna Gornet. Decizia nu este definitivă, însă este executorie. Decizia a fost luată după solicitarea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii.

 

Magistrații au respins, însă, solicitarea autorităților locale de a fi despăgubite cu suma de 4 milioane de euro. 

Minuta instanței: „Admite in parte cererea – Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis pe 22 iulie instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Decizia a împărțit localnicii în două tabere: unii au acceptat carantina, alții s-au revoltat. Ulterior, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel