Candidata președintelui Biden pentru funcția de ambasador în Rusia se angajează să acorde prioritate eliberării prizonierilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Candidata președintelui Biden pentru funcția de ambasador în Rusia se angajează să acorde prioritate eliberării prizonierilor / Foto: Captură video youtube
Candidata președintelui Biden pentru funcția de ambasador în Rusia se angajează să acorde prioritate eliberării prizonierilor / Foto: Captură video youtube

Candidata președintelui Joe Biden la funcția de ambasador în Rusia, Lynne Tracy, s-a angajat miercuri să facă din eliberarea americanilor deținuți o prioritate dacă va fi confirmată în una dintre cele mai importante și mai dificile funcții diplomatice americane.

"Situația cetățenilor americani reținuți în Rusia va fi o prioritate absolută pentru mine", a declarat Tracy în timpul audierii sale de confirmare în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului, care a avut loc în timp ce Washingtonul furnizează arme și alte tipuri de sprijin Ucrainei, care se luptă cu invazia Rusiei, care durează de nouă luni.

 

Rusia trebuie să fie de acord să o accepte pe Tracy

 

Tracy, diplomat de carieră și actual ambasador în Armenia, a promis că va vizita americanii deținuți, printre care vedeta de baschet Brittney Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan.

Biden a anunțat numirea lui Tracy în septembrie, la câteva săptămâni după plecarea lui John Sullivan, care fusese numit de fostul președinte republican Donald Trump și care a fost ambasador în timp ce invazia Rusiei în Ucraina a dus relațiile la adâncimi nemaiîntâlnite de la Războiul Rece.

"Este greu de imaginat o misiune mai provocatoare pentru un diplomat de carieră", a declarat senatorul democrat Bob Menendez, președintele comisiei.

Nu a fost imediat clar când Tracy va prelua postul, dacă va fi confirmată, deoarece Rusia trebuie să fie de acord să o accepte.

 

Moscova are un ambasador la Washington, Anatoli Antonov

 

Tracy a ocupat funcția de adjunct al șefului de misiune la Moscova între 2014 și 2017. Vorbitoare de limbă rusă, ea ar fi prima femeie care va ocupa funcția de ambasador al SUA în Rusia.

Unii membri ai comisiei au indicat că se așteaptă ca ea să fie confirmată de întregul Senat. "Este testată, este eminamente calificată", a declarat senatorul Rob Portman, care reprezintă statul natal al lui Tracy, Ohio, și care a prezentat-o la audiere.

Senatorul Chris Van Hollen a întrebat-o pe Tracy cum decurg discuțiile cu India și alte țări cu privire la o propunere de plafonare a prețului petrolului rusesc. "Purtăm discuții în întreaga lume", a spus ea, adăugând că "continuăm să încurajăm marii cumpărători de energie rusă" să se alăture efortului.

Guvernele occidentale doresc să stabilească un preț maxim de achiziție pentru petrolul rusesc pe piața mondială pentru a limita capacitatea Moscovei de a strânge bani pentru războiul său din Ucraina, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel