Când vor fi reluate zborurile din/spre România. ROMATSA, anunț de ultimă oră

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Dacă aveți planuri de călătorie în prima jumătate a lunii iunie ar trebui să le amânați. Autoritățile aeriene din România au anunțat că restricțiile de zbor în afara țării se mențin până pe 16 iunie.

Abia după această dată s-ar putea reface legăturile aeriene internaționale.

Vestea a fost publicată aseară într-un document pe pagina Romatsa. Este vorba de o înștiințare oficială, numită în limbaj tehnic NOTĂM. Potrivit documentului, restricțiile de zbor se mențin până pe 16 iunie.

Nu vom putea zbura din București către Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie, Austria, Elveția, Belgia și Olanda. Pe lista interdicțiilor sunt şi state din afara Europei: Iran, Turcia, Statele Unite, asta deși nu există curse directe de la Otopeni până în State de peste 10 de ani.

 

Air France, KLM, Lufthansa, Ryanair, TAROM, Wizz Air au reprogramat zborurile

 

În aceste condiții, operatorii aerieni care și-au anunțat zboruri au fost nevoiți să le reprogrameze după 16 iunie. Este vorba despre Air France, KLM, Lufthansa, Ryanair, TAROM, Wizz Air.

Acum rămâne de văzut ce se întâmplă după 16 iunie? Teoretic, la nivel european se vorbește de un moment Z de când ar trebui să fie reluate zborurile internaționale și s-ar reporni turismul, informează Știrile PRO TV. Desigur, în condiții de siguranță sanitară.

În acest moment cursele care pleacă de pe Otopeni sunt puține și excepții de la interdicții. Au un regim special, de pildă de repatriere și sunt acceptate de Hotărârea de Guvern care reglementează Starea de Alertă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel