Când va fi adoptată creşterea salariului minim. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Hotărârea de Guvern prin care salariul minim brut pe economie va fi majorat anul viitor de la 2.230 de lei la 2.300 de lei va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

"Salariul minim va creşte în 2021 cu o sumă care va depăşi rata inflaţiei, adică 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Aceasta este concluzia consultărilor pe care le-am avut astăzi, alături de prim-ministrul Florin Cîţu, cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Hotărârea de Guvern prin care se stabileşte această creştere va fi adoptată, miercuri, în şedinţa de Guvern", a transmis Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a adăugat că în prima parte a anului viitor Guvernul va încheia un acord cu partenerii sociali pentru stabilirea unui mecanism de calculare a salariului minim care să asigure predictibilitate.

"Am mai decis, totodată, să continuăm demersurile pentru stabilirea unui mecanism de creştere a salariului minim brut pe economie pentru următorii patru ani, care să asigure stabilitate şi predictibilitate evoluţiei acestui indicator salarial. Vom încheia, de altfel, un Acord tripartit în acest sens cu partenerii sociali, în prima parte a anului viitor", a menţionat Raluca Turcan.

Conducerea Guvernului şi liderii patronatelor şi ai sindicatelor s-au întâlnit luni la sediul Guvernului în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, pentru a discuta despre nivelul până la care să crească salariul minim brut pe economie pentru anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel