Când "penal" e mai grav decât "sexul anal" pentru o instituție a statului

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) ne-a demonstrat astăzi că utilizarea cuvântului "penal" e mai grav decât "sexul anal", altfel nu l-ar fi amendat pe președintele Klaus Iohannis, ci doar l-ar fi avertizat, așa cum a procedat cu parlamentarul PSD Șerban Nicolae.

CNCD a decis astăzi că termenul “penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis trebuie sancţionat cu amendă contravenţională de 2.000 de lei.

În schimb, senatorul PSD Șerban Nicolae pentru faptul că i-a spus recent unei parlamentare din opoziție ”Am o poză cu dumneavoastră când faceți sex anal” a primit doar avertisment.

Nici Viorica Dăncilă, prim ministru PSD, nu a fost amendată pentru utilizarea termenului autist, ceea ce a scandalizat nu numai pe cei care au în familie copii cu acest diagnostic, dar și opinia publică. CNCD însă nu a fost scandalizat de acest lucru.

Cu alte cuvinte, termenul "penali" folosit de preşedintele Klaus Iohannis "depăşeşte limita libertăţii de exprimare", potrivit CNCD, în schimb "sex anal" nu depășește. Așa că de acum încolo e liber la amenințat cu poze sau imagini în care diverse doamne sau domni fac sex anal, dacă pentru cei care ar fi trebuit să taxeze acest limbaj nu este nimic neobișnuit și inacceptabil.

Președintele României, Klaus Iohannis, anunță că va merge în instanță și va contesta această amendă, considerând că este o decizie politică.

''Utilizarea termenului "penali" de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei", se precizează în comunicatul CNCD.

Exemplele de indulgență ale CNCD pentru cei din zona politică a majorității parlamentare sunt numeroase. Întâmplător sau nu, reprezentanții PSD sunt iertați de CNCD, indiferent de gravitatea abaterii de la normele acceptate de societate.

CNCD ar trebui să fie o instituție independentă, care să stea departe de zona politică. În acest moment, nu pare să fie deloc așa.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy