Cancelarul german, apel către cetățeni: Vă rog să luaţi restricţiile foarte în serios. Pentru protecţia familiilor voastre

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cancelarul german, apel către cetățeni -  Vă rog să luaţi restricţiile foarte în serios. Pentru protecţia familiilor voastre
Cancelarul german, apel către cetățeni - Vă rog să luaţi restricţiile foarte în serios. Pentru protecţia familiilor voastre

Cancelarul german Olaf Scholz le-a cerut cetăţenilor să facă front comun în lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi să sprijine reînnoirea ţării, plănuită de guvernul său, în primul său discurs către naţiune, cu ocazia Anului Nou, potrivit transcrierii discursului său distribuită în avans vineri de dpa.

Scholz, care i-a succedat Angelei Merkel în calitate de cancelar la începutul lunii decembrie, le-a cerut tuturor germanilor să se vaccineze pe fondul unui masiv val cinci de infectări în Germania, pus pe seama variantei Omicron a coronavirusului, extrem de contagioasă.

"Ceea ce contează acum este viteza. Trebuie să fim mai rapizi decât virusul", a declarat Scholz. "Haideţi să facem totul împreună - şi vorbesc serios că împreună - ca să putem înfrânge în sfârşit coronavirusul în noul an".

Scholz a cerut înţelegere în privinţa restricţiilor care au fost întărite semnificativ şi care abia au intrat în vigoare în Germania, printre care limitări ale reuniunilor private. Noua variantă a coronavirusului se răspândeşte mai repede decât cele anterioare, a avertizat cancelarul german.

 

Cancelarul cere criticilor la adresa măsurilor antiepidemice  să fie respectuoşi cu opiniile altora 

 

Cancelarul german le-a cerut criticilor la adresa măsurilor antiepidemice, dintre care unii au recurs la violenţă în ultimele săptămâni, să fie respectuoşi cu opiniile altora. Vor exista mereu diferende de opinie, a spus Scholz, "dar o comunitate puternică poate face faţă contradicţiilor dacă ne ascultăm unii pe alţii şi ne tratăm cu respect".

În afară de combaterea pandemiei, cea mai mare provocare este să punem bazele progresului continuu al Germaniei, a continuat cancelarul german. Acest deceniu va fi un deceniu al noilor începuturi, a insistat el. Scholz a mai transmis că guvernul său de coaliţie de centru-stânga intenţionează să transforme economia Germaniei. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel