Campanie pentru aducerea românilor acasă. Președinte CJ: Avem o mare problemă

Raluca Andrei |
Data publicării:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a declarat, joi, că ar fi necesară o campanie pentru aducerea acasă a românilor plecaţi la muncă în străinătate, judeţul confruntându-se cu lipsa forţei de muncă. 

Călin Dobra a participat la o întâlnire care a avut loc la Palatul Administraţiei din Timişoara, în cadrul proiectului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, intitulat "Informare acasă! Siguranţă în lume!", care a avut ca scop oferirea de informaţii privind drepturile pe care potenţialii migranţi români le au în statele membre ale Uniunii Europene. 

"Tematica este foarte binevenită, dar în judeţul Timiş avem o mare problemă, rata şomajului este la 0,9%. Cred că ar trebui o campanie pentru a aduce acasă românii plecaţi la muncă în străinătate, o campanie prin care să-i informăm ce oportunităţi există privind locurile de muncă la nivel naţional şi local", a afirmat Călin Dobra. 

El a subliniat că actualii investitori care derulează afaceri în judeţul Timiş se confruntă cu marea problemă a forţei de muncă şi nu-şi mai pot dezvolta investiţiile, ceea ce-i va face atât pe actualii, cât şi pe viitorii potenţiali investitori să se reorienteze spre alte zone. 

"Judeţul Timiş este unul interesant din punct de vedere al investiţiilor şi trebuie să găsim variante de a susţine investitorii actuali şi viitorii investitori. O campanie destinată românilor din străinătate, care sunt plecaţi de un an, doi, trei şi care au dorinţa de a se întoarce. Să căutăm variante, să ştie exact oamenii la ce se întorc", a explicat Călin Dobra. 

În acest an, proiectul "Informare acasă! Siguranţă în lume!" se derulează în două etape, prima a avut loc în lunile mai-iunie şi a fost destinată tinerilor, iar cea de-a doua vizează persoanele adulte şi se desfăşoară la nivelul celor 41 de judeţe ale României.

Vezi și: Soția protestatarului mort: Ilie a plecat pentru copiii români, să fie liberi în țară, să nu mai plece peste hotare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel