Cameră de comerț româno-maghiară, înființată la Budapesta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
intrevedere_claudiu_nasui_péter_szijjarto
intrevedere_claudiu_nasui_péter_szijjarto

La Budapesta va fi înființată o cameră de comerț româno-maghiară, prin transformarea organizației de afaceri româno-ungare existente, RoCham, au stabilit Claudiu Năsui și ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria, Peter Szijjarto.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a avut, joi, o întrevedere cu Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria. 

„Dialogul s-a concentrat asupra stadiului și perspectivelor dezvoltării relațiilor economice dintre România şi Ungaria, în contextul recuperării economice de după pandemie și al interesului reciproc pentru susținerea unui climat de afaceri favorabil pentru companiile din cele două țări. Cei doi miniștri au apreciat dinamica relațiilor economice dintre România și Ungaria.

Cu schimburi comerciale anuale ce depășesc 9 mld. Euro, Ungaria este a 4-a piață ca mărime pentru exporturile românești și a 3-a sursă a importurilor românești. De asemenea, au investit în România peste 14.000 companii din Ungaria, cu un capital social ce totalizează cca. 1,4 miliarde de euro. Pe de altă parte, 7.700 companii românești au investiții în Ungaria în valoare totală de cca. 278 milioane euro”, transmite Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, au fost prezentate programele acordate de cele două țări pentru sprijinirea mediului de afaceri în vederea depășirii crizei economice provocate de pandemie, cu accent pe cele menite să conserve locurile de muncă și să crească competitivitatea companiilor în mediul internațional de investiții.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel