Calcule în PSD: 11 miniștri puși pe lista remaniabililor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Pesediștii urmează să decidă, în ședința Comitetului Executiv programată peste două săptămâni, miniștrii care vor pleca din Guvern și înlocuitorii acestora. De asemenea, tot atunci vor fi prezentate date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului, au declarat pentru HotNews.ro, surse social democrate

Potrivit surselor citate, există nemulțumiri față de activitatea mai multor miniștri. Ministrul Justiției, Ana Birchall a agitat apele în interiorul PSD, mai mulți social-democrați fiind nemulțumiți de prestația acestuia în ultima perioadă. Mai exact, pesediștii sunt iritați de modul cum Birchall a gestionat tema justiției în partid, dar și de declarațiile publice ale acesteia referitoare la secția speciala de investigarea magistraților.

Și premierul Viorica Dăncilă a avut în ultima perioadă o relație tensionată cu Birchall pe tema legilor justiției și modul cum acestea pot afecta parteneriatele strategice ale României. La ședința CEX se așteptă ca o serie de lideri social-democrați să ceară demisia ministrului Justiției, însă potrivit surselor HotNews.ro și datorită garanțiilor pe care Viorica Dăncilă le-a dat partenerilor europeni și americani, Birchall nu va fi înlăturată din funcție.

În interiorul partidului sunt vehiculate schimbări pentru opt portofolii care aparțin social-democraților și trei ministere ALDE. Este vorba de miniștrii: Carmen Dan (Interne), Ecaterina Andronescu (Educație), Bogdan Trif (Turism), Bogdan Matei (Tineret și Sport), Ioan Deneș (Ape și Păduri), Răzvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultură) și Daniel Suciu (Dezvoltare).

 

Carmen Dan, nume sigur pe lista remanierii

 

Numele lui Carmen Dan este dat ca sigur pe lista remanierii, fiind și ultimul ministru foarte apropiat de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea. Potrivit surselor HotNews.ro din interiorul PSD, Marian Oprișan dorește să preia portofoliul de la Interne. Totuși, premierul Viorica Dăncilă este cea care va decide dacă o va remania pe Carmen Dan.

Ecaterinei Andronescu i se reproșează în interiorul partidului proasta gestionare a ministerului pe care îl conduce, dar și declarațiile publice ale acesteia care ar fi afectat imaginea partidului.

„Bogdan Trif și Bogdan Matei sunt cei mai slabi miniștri și nimeni nu a auzit de ei. În afară de gafa făcută de ministrul Tineretului la discutarea bugetului de stat când nu știa numele propriului secretar de stat... nimeni nu a mai auzit de el", au explicat sursele citate.

Totodată, numele lui Răzvan Cuc, Daniel Suciu și Petre Daea - apropiați ai lui Liviu Dragnea se află pe lista remaniabililor, iar decizia va fi luată în funcție de evaluarea Vioricăi Dăncilă.

 

Portofoliile care revin ALDE

 

De asemenea, președintele PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că în aceasta perioadă este evaluată activitatea fiecărui minister în parte, precizând că membrii coaliției guvernamentale vor decide dacă se va face remaniere sau se va lua în calcul o restructurare.

În ceea ce privește portofoliile care revin ALDE, în Coaliție se discută despre schimbarea ministrului Energiei Anton Anton, ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, dar și despre cel care se ocupă de relația cu Parlamentul, Victor Ilie.

Sursele HotNews.ro susțin că social-democrații le-au propus partenerilor de Coaliție să le cedeze Ministerul de Externe, dar situația este complicată datorită refuzului lui Meleșcanu de a pleca din funcție. "Tăriceanu depinde de anumite relații ale lui Meleșcanu și nu poate să forțeze demisia acestuia. Meleșcanu refuză să plece de la minister și până acum nu am reușit să identificăm ce funcție își dorește la schimb", au explicat sursele citate.

De precizat este ca până la sedința CEX programată peste două săptămâni să apară modificări în ceea ce privește lista remaniabililor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel