C.T.Popescu: E începutul DICTATURII şi al TERORII în România

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a declarat la digi 24 că este foarte periculoasă declaraţia lui Florin Iordache, deputat PSD, că dacă Klaus Iohannis  nu semnează decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruta Kovesi, poate urma o suspendare fără demitere.

"Iordache spune ca va fi suspendat Iohannis, dar nu se va organiza referendum, că preşedintele poate rămâne pur şi simplu suspendat, ceea ce înseamnă în mod evident instituirea dictaturii", a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu

Florin Iordache a declarat că dacă Iohannis nu semnează decretul de revocare a șefei DNA, una din sacțiuni este suspendarea, fără demitere. 

„Bineînțeles. Haideti să citim în integralitatea Constitutia și o să găsiți acolo sancțiuni și pe această chestiune. Deci pana la acel referendum de suspendare (demitere - n.r.), sunt și alte sancțiuni”, a spus Iordache.

"Mi se pare extrem de periculoasă o zicere a lui Florin Iordache, care a spus că dacă Iohannis nu semneaza decretul de revocare poate urma o suspendare fără demitere, adică preşedintele suspendat de Parlament, ceea ce nu e nicio problemă având în vedere majoritatea de acolo, dar apoi Constituţia prevede ca în termen de cel mult 30 de zile să se organizeze referendum pentru demitere sau nu.

Iordache spune că va fi suspendat Iohannis dar nu se va organiza referendum, că preşedintele va rămâne pur şi simplu suspendat şi că se va instala Tăriceanu ca preşedinte interimar. Ceea ce înseamnă în mod evident instituirea dictaturii.

Dacă preşedintele nu semnează acest decret, preşedintele încalcă legea, Constituţia şi trebuie să sufere consecinţele, adică suspendare şi referendum, dar dacă PSD îl suspendă şi rămâne în acea situaţie fără referendum, atunci e începutul dictaturii şi al terorii în România., a declarat Cristian Tudor Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel